Guvernul Germaniei s-a asumat sa puna la dispozitia Guvernului Moldovei o noua suma totala de 34,5 milioane euro in perioada 2021-2022. Aceasta include 23,0 milioane euro pentru proiecte de cooperare financiara si 11,5 milioane euro pentru proiecte de cooperare tehnica. 

Publicat:25.11.2021, 20:51

"Cooperarea viitoare dintre Republica Moldova si Republica Federala Germania se va concentra pe doua domenii prioritare: „Formarea profesionala si cresterea durabila pentru locuri de munca decente”, incluzand invatamantul si practica tehnica, vocationala precum si dezvoltarea sectoarelor privat si financiar, „Responsabilitate pentru planeta noastra – clima si energie”, incluzand dezvoltarea urbana si municipala. Cooperarea germana se va concentra pe imbunatatirea serviciilor publice prestate populatiei, precum sunt aprovizionarea cu apa si managementul apelor reziduale. Mai mult decat atat, prin promovarea intreprinderilor locale si prin atragerea noilor investitori, urmeaza a fi create mai multe locuri de munca bine platite si oportunitati economice.

Germania isi va continua angajamentul in domeniul bunei guvernante prin sustinerea proceselor importante de reforma si lupta impotriva coruptiei punand la dispozitie expertiza in politici publice.

Suplimentar acestei cooperari Guvernul Germaniei a pus deja la dispozitia Republicii Moldova suport in suma de peste 17 milioane de euro in vederea depasirii crizei pandemice.

Partea germana a subliniat ca va continua sa sustina Republica Moldova in cadrul cooperarii bilaterale pentru dezvoltare. Scopul nostru comun ramane a fi imbunatatirea conditiilor socio-economice si a vietilor oamenilor din Republica Moldova.", se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale.