Premierul desemnat Ion Sturza cere in cadrul sedintei speciale a Parlamentului de astazi, votul de incredere al deputatilor pentru noul Guvern.

Ultimul update: 04.01.2016, 15:05 Publicat:04.01.2016, 12:03

DECLARATII si REACTII dupa nevotarea Guvernului Sturza in Parlament, din lipsa de cvorum:

Maia Sandu: "Faptasii scenariului pe care l-am vazut azi si-au aratat deplinul dispret fata de oameni." Renato Usataii: "Un pas spre anticipate"

Mihai Ghimpu, dupa nevotarea Guvernului Sturza: "O sa initiem din nou discutii pentru a forma o noua majoritate parlamentara". Cum motiveaza absenta a trei deputati PL de la sedinta Parlamentului

Marian Lupu anunta reluarea negocierilor intre partidele pro-europene: Vom prezenta presedintelui un candidat la functia de prim-ministru pana luni, 11 ianuarie

Cine sunt cei care au lipsit de la sedinta speciala a Parlamentului. GALERIE FOTO din plenul Legislativului

PL a decis sa nu voteze pentru Guvernul Sturza. Ghimpu il acuza pe Sturza a spus una, dar a facut alta: "Este departe de interesele cetatenilor"

Ion Sturza, surprins de absenta deputatilor: "Am mizat ca va fi cvorum in Parlament. Urmeaza o perioada turbulenta pentru R. Moldova"

UPDATE 14:14 Lipsa de cvorum in Parlament. La sedinta speciala a Parlamentului s-au prezentat doar 47 de deputati.  Au boicotat sedinta deputatii PSRM, comunistii (atat cei 14 plecati cat si cei 7 ramasi in fractiunea PCRM), dar si sase deputati democrati si trei liberali. 

Au absentat:

PLDM

Vlad Filat

PD

Valentina Buliga

Vladimir Andronachi

Elena Bacalu

Constantin Botnari

Eugeniu Nichiforciuc

Corneliu Padnevici

PL

Artur Gutium

Iurie Darda

Alina Zotea

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat ca conform Constitutiei R. Moldova, seful statului urmeaza sa desemneze din nou un candidat la functia de premier.

UPDATE 14:13 Sedinta a inceput.

Acesta va prezenta deputatilor intr-o sedinta speciala a Legislativului, de la ora 14:00, lista cabinetului de ministri si programul de guvernare, pe care l-a facut public duminica.

Pentru investirea Guvernului este nevoie de 51 de voturi.

Fractiunea PSRM, formata din 25 de deputati, a anuntat ca nu va participa la sedinta de astazi.

Tot astazi, cei trei deputati ai grupului Leanca au anuntat ca vor acorda vot de incredere Guvernului Sturza. Pe langa acestia, PLDM si PL au anuntat ca fractiunile lor vor vota pentru cabinetul de ministri propus de Ion Sturza.

Deputatii PD, PCRM si cei 14 deputati care au parasit PCRM au anuntat ca nu-si vor da votul pentru Guvernul Sturza.

Sursa foto: captura privesc.eu