Un medic de la Spitalul Republican din capitala a fost filmat in timp ce-i reprosa unei paciente ca i-a raspuns in limba rusa. Imaginile au fost publicate pe o retea de socializare. 

Publicat:21.07.2023, 10:46

Potrivit imaginilor aparute in mediul online, doctorul este de la sectia ORL a Spitalului Republican.

Din imagini se vede cum acesta o intreaba pe pacienta daca este rusoiaca si ii spune ca nu opereaza rusi pentru ca sunt dusmani. 

„Ma jigniti, cand intru, spun „Buna ziua” si dumnevoastra „Здравствуйтe”. Vreau sa scot kalasnikov si sa va impusc. Din start sunteti dusman pentru mine. Sunteti rusoaica? Eu nu operez rusi, pentru ca sunt dusmani”, a spus doctorul.

Ulterior, institutia a venit cu o reactie pe pagina de Facebook. 

„Spitalul Clinic Republican „Timofei Mosneaga” isi exprima public dezacordul si condamna ferm mesajele care pot afecta pacientii. Pozitia noastra este ca toti pacientii merita un tratament echitabil si respectuos, indiferent de limba pe care o vorbesc sau de apartenenta lor etnica. In urma unui video aparut pe retelele de socializare, in care un medic al institutiei se implica intr-un act de discriminare pe criterii lingvistice si etnice, aducem la cunostinta ca astfel de comportamente nu reprezinta valorile pe care le promovam”,  au scris reprezentantii institutiei pe Facebook. 

Totodata, spitalul a spus ca acest caz va fi analizat sub toate aspectele in cadrul Comitetului de etica al institutiei.

„In numele conducerii si al intregului personal al Spitalului Clinic Republican „Timofei Mosneaga”, cerem scuze pacientei si asiguram ca vom lua masurile necesare pentru a nu fi admise astfel de cazuri”,  au mai spus reprezentantii spitalului. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Sursa video: Facebook/chisinau.fail