O tanara din raionul Rascani, cu varsta de 20 ani, a fost plasata in arest pentru exploatarea sexuala a unei adolescente de 17 ani, in Chisinau.

Publicat:06.03.2020, 10:39

Oamenii legii au stabilit ca invinuita a profitat de pozitia de vulnerabilitate a adolescentei, pe care a recrutat-o sa presteze servicii sexuale, la inceputul anului 2020. Atat invinuita, cat si victima, prestau serviciile in apartamentul inchiriat, cat si la locatiile solicitate de catre clienti.

Retinuta pentru 72 de ore, iar apoi plasata in arest

In cadrul investigatiilor, a devenit necesara cercetarea locuintei in care invinuita si victima locuiau si prestau servicii. In rezultatul actiunilor intreprinse de oamenii legii, la 2 martie curent, banuita a fost retinuta, pentru un termen de 72 de ore. Dupa retinerea acesteia, victima a fost referita pentru consiliere psihologica. Ulterior, procurorii PCCOCS i-au inaintat banuitei invinuirea si au obtinut in instanta de judecata plasarea ei in arest preventiv, pentru 30 de zile, in scopul continuarii masurilor procesual-penale si asigurarii finalitatii investigatiei.

Drogata si lasata fara bani

Adolescenta a fost recrutata de catre tanara invinuita prin intermediul retelelor de socializare. Dupa recrutarea minorei, invinuita a determinat-o sa intrebuinteze stupefiante si sa intretina relatii sexuale cu clientii, care apelau la serviciile ei. Clientii apelau in baza publicitatii de pe internet, care continea si imagini ale minorei traficate.

Zilnic, adolescenta urma sa deserveasca pana la 7 clienti. Dupa prestarea serviciilor, adolescenta era deposedata de mijloacele banesti acumulate, din motivul pretins ca aceasta era scutita de achitarea costului alimentatiei, chiriei si stupefiantelor.

Pe acest caz a fost initiat un dosar penal pentru comiterea infractiunii de trafic de copii. Pentru fapta comisa, legea prevede o pedeapsa cu inchisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detentie pe viata.

Oamenii legii continua actiunile de investigatii pentru stabilirea tuturor circumstantelor si persoanelor implicate in acest caz si identificarea altor potentiale victime recrutate de catre invinuita.