In aceasta saptamana Moldova va purta negocieri cu GazProm pentru a fi semnat un nou contract de livrare a gazelor naturale din Rusia. Declaratia a fost facuta de vicepremierul Andrei Spinu, dupa vizita de acum cateva zile la Sankt-Petersburg, unde s-a intalnit cu reprezentantii companiei rusesti.

Publicat:11.10.2021, 19:55

In aceasta saptamana, va fi format un grup de lucru din care vor face parte reprezentanti ai Guvernului, MoldovaGaz si Gazprom, dupa care vor incepe discutiile in ceea ce priveste creearea unui plan de livrare a gazelor pentru tara noastra.

Andrei SPINU, VICEPRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “In aceasta saptamana, va fi formata o echipa care va negocia cu gazprom”

Andrei Spinu a declarat ca Moldova insista pe prelungirea contractului pentru inca un an in baza conditiilor vechi.  

Andrei SPINU, VICEPRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Pretul la formula actuala este unul nejustificat si ar fi nerealist pentru Moldova. Nu este in concordanta cu contractele anterioare. Astfel, am solicitat sa fie extins contractul in baza conditiilor vechi.”

Pe 1 octombrie, Andrei Spinu a anuntat ca Gazprom si MoldovaGaz au prelungit contractul pentru livrarea gazului in tara noastra doar pentru o luna. In prezent Moldova achita 790 de dolari pentru un metru cub de gaz, fata de 550 de dolari cat platea in septembrie. La ce pret va importa Moldova gaz din Rusia, incepand cu luna noiembrie, nu este clar deocamdata.