In timp ce unii isi decoreaza casele pentru sarbatori, o familie cu trei copii din raionul Calarasi cauta una in care sa se adaposteasca. Dupa ce sotii au muncit ani buni peste hotare ca sa-si ridice locuinta, in doar cateva ore aceasta a fost mistuita de flacari, in urma unui incendiu. In plina iarna, inainte de sarbatori, ei sunt nevoiti sa-si reia viata de la capat.

Publicat:10.12.2019, 19:33

Era duminica seara cand focul a izbucnit in debara. In doar cateva minute, flacarile s-au extins in toata casa. Natalia Murug, impreuna cu cei 3 copii, au iesit speriati afara doar in pijama si ciupici. 

Natalia MURUG: “Eram in casa ne pregateam pentru a doua zi de scoala. In debaraua de alaturi, unde era cazanul, s-a auzit o bubuitura si cand am deschis usa acolo deja para se ridica spre pod si a luat foc acoperisul. Toti ne uitam si nu puteam sa facem nimic.”

Casa a fost ridicata acum 10 ani, poveste Natalia, dupa ce ea, impreuna cu sotul au muncit peste hotare ca sa adune bani. Acum, tot ce au agonisit s-a facut scrum in cateva ore. 

Natalia MURUG: “Intotdeauna mi-am dorit pentru copii o casa in care sa aiba toate conditiile. Asa si am facut si n-am mai apucat sa traim.”

Acum doua saptamani, au finisat reparatia in aceasta camera, din care acum tot ce a mai ramas sunt peretii goi. Sotul femeiei, se afla la munca in Germania si urma sa se intoarca saptamana viitoare acasa pentru totdeauna. Acum insa sunt nevoiti sa o ia de la capat. 

Natalia MURUG: “Sotul a mai plecat odata ca sa cumparam ce mai trebuie pentru décor. Am vrut sa petrecem frumos Anul Nou. In casa la noi. Nu mai avem nimic, absolut nimic."

Elena SUVAC, REPORTER PRO TV: “Acum doua zile, aici pe acest covor, cei 3 mezini ai familiei se jucau impreuna. In doar cateva ore, tot ce se afla in camera, a fost distrus e flacari. Cateva jucarii se mai vad printre scrum si funingine.” 

Cei 3 frati Mihai, Nicoleta si Marioara numara obiectele pe care au reusit sa le salveze pompierii, toate insa sunt in doua cu scrum.

Acesta canapea, un set de pahare si cateva farfurii sunt cateva dintre lucrurile care au scapat parjolului. Primarul din localitatea spune ca va oferi familie bani pentru a-si repara casa.  

Acum, chiar daca nu pot sarbatori Craciunul in casa lor, ei isi doreste macar sa fie impreuna.