Zeci de oameni au ramas pe drumuri dupa ce au privit neputinciosi cum le ard locuintele. Un incendiu puternic a facut scrum mai multe apartamente situate la mansarda unui bloc cu 5 etaje din sectorul Botanica. Disperati, cei care se aflau acasa, si-au luat copiii in brate si au fugit afara. Unii au reusit sa mai salveze din acte, altii insa s-au plans ca tot ce au avut a ars.

Publicat:01.05.2014, 13:40


Focul a izbucnit in jurul ore 16 00 si a mistuit o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati. Pompierii au venit cu 13 autospeciale si au incercat sa stinga flacarile timp de cateva ore.


Aproximativ 28 de apartamente de la mansarda, construite acum trei ani de-asupra blocului cu 5 etaje, au ars.


Oamenii au iesit in fuga afara, in haine de casa, doar in sosete sau chiar descult. Unii au reusit sa se gandeasca la acte sau la banii pastrati in casa si le-au luat cu ei. 


Si locatarii de la etajul 5 stateau gata sa plece, chiar daca la apartamentele lor focul nu ajunsese. 


Oamenii se plang ca pompierii au venit foarte greu, si astfel flacarile s-au extins. 


Deocamdata nu se stie de la ce a pornit incendiul. Locatarii blocului si vecinii spun ca mansardele au fost construite acum trei ani pe acoperisul blocului si nu ar fi fost respectate toate conditiile tehnice. 


Potrivit locatarilor, fiecare mansarda a costat, atunci cand a fost construita, de la 20 pana la 30 de mii de euro. Oamenii legii urmeaza sa stabileasca daca la constructia au fost respectate toate normele si cine se face vinovat de incendiu. Deocamdata nu se stie cine va despagubi familiile care au ramas fara locuinte.