IGSU in comun cu Spitalul Clinic Republica „Timofei Mosneaga” a desfasurat astazi un exercitiul interdepartamental de teren. Este vorba despre o simulare a unei situatii exceptionale cauzate de un incendiu produs in institutie cu o capacitate de peste 1000 de oameni. 

Publicat:25.11.2021, 18:36

Potrivit scenariului, un incendiu a izbucnit in interiorul spitalului, iar pentru prevenirea jertfelor si lichidarea arderii la fata locului au fost alertati pompierii. Fumul dens in urma arderii s-a propagat la etajele superioare, iar mai multe persoane au cerut ajutor. Salvatorii au evacuat pacienti si personal medical utilizand auto - elevatorul cu brat cotit. Mai mult, in blocul chirurgical de la etajul II, unde sunt internati pacienti confirmati COVID s-a produs o deflagratie si a fost nevoie de interventie. In toate situatiile tactice angajatii IGSU in comun cu personalul spitalului au facut front comun pentru evitarea consecintelor devastatoare. 

In cadrul exercitiului au fost implicati 51 de angajati ai IGSU cu 11 unitati de tehnica, dar si 133 de persoane din cadrul institutiei medico -sanitare. 

Responsabilii de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, scopul exercitiului este de a perfecta nivelul de pregatire, cooperare si raspuns al personalului spitalului, precum si a echipelor de interventie ale IGSU in situatii exceptionale. Astfel, nici un pacient nu a avut de suferit. Desfasurarea exercitiului va contribui  la reactionarea prompta a  institutiei medicale in special a sectiilor cu profil covid in situatii exceptionale.