Începând cu 29 septembrie va intra în vigoare Acordul dintre Republica Moldova și Regatul Spania privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere. Astfel, cetăţenii moldoveni sau spanioli, stabiliți permanent sau provizoriu pe teritoriul celeilalte țări, vor avea dreptul de a-şi converti permisul de conducere, fiind scutiți de școlarizare, susținerea examenelor teoretice și practice, dar și de cheltuielile aferente acestor procese. 

Publicat:28.09.2024, 19:38

Potrivit ASP, convertirea permiselor de conducere le va asigura dreptul cetățenilor de a conduce vehicule în trafic internațional și le va facilita încheierea unor contracte mai avantajoase de angajare în câmpul muncii aferent domeniului transporturilor.

În momentul conversiunii permiselor de conducere, eliberate de autoritățile celor două țări, echivalarea categoriilor/subcategoriilor acestora, se va efectua în baza principiului de echivalență. 

La 18 aprilie 2024, autoritățile din Moldova și Spania au semnat la Chișinău Acordului privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.