Inconjurat de zeci de calugarite si enoriasi fara masti, mitropolitul Vladimir a participat la hramul unei manastiri de la Floresti. De parca epidemia nici nu ar exista, liturghia a avut loc in interior, iar de distanta sociala nici vorba. Secretarul mitropliei ne-a spus ca in mai multe biserici din tara slujbele se tin in lacase.

Publicat:29.05.2020, 14:36

In pozele publicate de mitropolie se vede clar cum oamenii veniti la manastirea Japca din raionul Floresti se inghesuie in jurul clericilor la intrarea in lacas. 

Slujba a fost oficiata in interiorul bisericii, desi teoretic acest lucru este interzis. Nici mitropolitul Vladimir, nici clericii si nici enoriasii nu poarta masti si manusi, iar de distanta sociala s-a uitat. Contactat telefonic, secretarul Mitropoliei ne-a spus ca nu a participat la slujba, asa ca nu poate sa ne dea detalii.

Vadim CHEIBAS, SECRETARUL MITROPOLIEI: -Eu nu am fost la aceasta slujba. Va recomand sa contactati stareta manastirii Japca. Ea este administratoarea si responsabila de organizarea evenimentului. 

- De ce s-a facut slujba in interior?

- Sunt mai multe biserici care fac slujbele in interior, inclusiv manastiri.”

Nu am reusit sa obtinem o reactie de la politie. Dupa ridicarea starii de urgenta, Comisia pentru Situatii Exceptionale a decis sa permita oficierea slujbelor cu prezenta enoriasilor in curtea bisericilor. Acestia trebuie sa poarte masti si sa respecte toate masurile de prevenire a coronavirusului. Ieri, de Inaltarea Domnului, chiar la catedrala mitropolitana, liturghia a fost tinuta in interior.