Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu un mesaj pe pagina de Facebook in care le sugereaza locuitorilor sa-si programeze iesirea din casa din timp. Totodata, edilul spune ca argumentele primariei raman aceleasi, iar bani pentru subventionarea transportatorilor privati n-au fost prevazute.

Publicat:24.02.2020, 08:56

Ion CEBAN, PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI: "Vin cu un apel catre cetatenii care utilizeaza transportul public de tip microbuze.

Pentru a evita eventualele intarzieri, va indemn sa planificati maine cu rezerva timpul de iesire din casa pentru deplasarea la serviciu, sau pentru insotirea copiilor la scoala, gradinita.

Rog sa va deplasati in masura posibilitatilor cu troleibuzele si autobuzele, liniile carora vor fi suplinite.

De asemenea, cetatenii care locuiesc in zonele unde opereaza rutele de maxi-taxi si dispun de transport privat, rog dupa caz, sa ajutati cu transportarea colegilor, prietenilor spre centrul orasului sau spre cele mai apropiate statii.

Noi vom intreprinde o serie de actiuni, pentru asigurarea cu transport public a zonelor si cartierelor unde vor fi sistate microbuzele. Astfel, unitati suplimentare de troleibuze si autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi iar frecventa circulatiei curselor de autobuz si troleibuz va fi marita.

Cerem scuze pentru incomoditatile create si va multumim pentru cooperare!

Argumentele noastre raman aceleasi, solicitam trecerea acestui tip de transport in cadrul legal, contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea conditiilor bune in transportul public, respectarea conditiilor cotractuale, graficul, acceptarea taxarii electronice si a biletului unic electronic. Atata timp cat aceste lucruri nu se intampla, primaria nu poate accepta majorari de preturi.

Plus, conform bugetului municipal pentru anul 2020, care a fost aprobat in decembrie 2019, nu au fost prevazute surse financiare pentru subventionarea transportatorilor privati".