Ion Chicu vine cu o "felicitare" catre jurnalisti. Premierul scoate in evidenta PRO TV si-l ameninta cu "pierderea businessului."

Publicat:04.05.2020, 11:01

In mesajul sau de pe facebook, Ion Chicu spune ca publicul a fost invatat cu "Las Fierbinti" si "Garcea", astfel facandu-se bani din publicitate. El a tinut sa mentioneze ca la emisiunile "posturilor independente" nu apar oameni care muncesc si care nu se rusineaza sa spuna ca tin la Republica Moldova.

"Artistii nostri redutabili nu mai incap pe ecranele "protv-urilor" - manelele le-au luat locul. Opinia medicilor despre epidemie nu mai conteaza - "expertii" polivalenti au ocupat platourile. Stimati patroni mediatici - invatati-va sa faceti business cinstit - spuneti adevarul oamenilor. Pe manele departe nu veti ajunge. Plus la toate, pe piata fake-urilor voi nu mai puteti concura, oricat ati investi - retelele va iau "painea si untul".

Veti pierde multi businessul, daca nu va schimbati atitudinea si nu livrati oamenilor informatie. Si nici "finantarea geopolitica" nu va mai fi o sursa durabila", a scris premierul Ion Chicu.

Acesta mai spune ca odata cu finalizarea starii de urgenta, se va reveni la formatul precedent, adica jurnalistii vor avea acces la evenimentele importante si la conferinte de presa.

"Informarea corecta a societatii este prioritatea noastra, iar "presa independenta" finantata pe manele nu are nici o sansa - moldovenii sunt cu mult mai intelepti decat cred unii", a adaugat prim-ministrul.

Ieri, 3 mai, a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Libertatii Presei si in acest context, Premierul, Ion Chicu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru jurnalisti. El mai degraba i-a criticat si a spus ca ziaristii au nevoie de mai multe cunostinte si spirit de observatie.

Citeste si : Interesul public bate „starea de urgenta”. Acesta este sloganul flash-mobului online lansat de ONG-urile de media. De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, reprezentantii mass-media cer autoritatilor acces liber la informatiile de interes public - VIDEO

Citeste si : De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, jurnalistii, criticati de Ion Chicu: "Stirea a devenit marfa si tinteste tot mai mult in crearea istoriilor senzationale, mai putin tine cont de adevar"