Isi fac nevoile in frig, se spala pe maini cu apa rece si nu au parte de intimitate. In aceste conditii merg la baie elevii de la liceul Lucian Blaga din capitala. Un parinte se plange ca fetita sa are acum probleme de sanatate din aceasta cauza. Directoarea, la randul sau, spune ca nu are ce face intrucat bani pentru reparatie nu sunt.

Publicat:13.02.2020, 19:22

Aceasta mama, care-si duce fetita in clasa intai la liceul Lucian Blaga, se plange ca in veceu sunt conditii dezastruoase, iar vantul sufla ca afara.

MAMA UNUI COPILUL DIN CLASA I: "Ea a spus, mama, eu cand ma duc la veceu acolo e frig. Nu pot sa stau acolo.”

La doar sapte ani, micuta are grave probleme ginecologice, spune parintele.

MAMA UNUI COPILUL DIN CLASA I: “A inceput sa urineze cu sange. Am fost la medic, ia antibiotice. Mai sunt inca doua fetite care au probleme.”

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV: “Desi in incapere avem un calorifer vechi, acesta nu reuseste sa incalzeasca intrucat avem geamul deschis prin care intre frigul. Iar dupa ce folosesc baia, copiii sunt nevoiti sa-si spele mainile cu apa rece.”

Mai mult ca atat, robinetul este improvizat, asa cum apa curge printr-un furtun. Directoarea s-a aratat revoltata de nemultumirea noastra, spunand ca in scoli apa calda nici nu a fost vreodata.

Valentina OLARU, DIRECTOAREA LICEULUI “LUCIAN BLAGA”: Nu am avut pana acum apa calda in scoli, doar rece.”

De intimitate nici pomina. Cele cateva closete sunt separate prin niste paravane de lemn, cumparate tot din banii colectati de parinti.

Directoarea strange din umeri si spune ca nu sunt finante pentru reparatie capitala. Asta desi anul trecut au fost alocati institutiei un milion 500 de mii de lei, cu care s-a reparat sala pentru sport, s-a instalat un gard si au fost schimbate geamurile pe hol.

MAMA UNUI COPILUL DIN CLASA I: “A spus ca daca vreti schimbati geamul, faceti-va conditii.”

“Geamurile in clasa le-am schimbat noi, am strans cate 700 de lei. In vacanta de toamna. Noi ce suntem aici.”

Valentina OLARU, DIRECTOAREA LICEULUI “LUCIAN BLAGA”: “Bani pentru a schimba geamul nu sunt, nu i-am propus sa faca colectari, i-am spus ca nu avem rezerve. Daca parintii vor o pot face.”

In veceu parintele mai sustine ca miroase a urina, dar si a clor. 

Responsabilul sustine ca va merge la primarie pentru a cere solutii.