Dosarul anabolizantelor gasite intr-un microbuz diplomatic este in faza pre-finala. Despre asta anunta responsabilii de la PCCOCS, care spun ca procurorilor urmeaza sa le fie prezentate ultimele rezultate ale expertizelor din sirul celor dispuse spre efectuare.

Publicat:15.09.2021, 12:22

"Nici o persoana investigata in dosarul anabolizantelor depistate in decembrie 2020, intr-un transport diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova nu a fost scoasa de sub urmarire penala. Pe dosar sunt mai multi invinuiti, inclusiv persoane care se eschiveaza si care au fost anuntate in cautare. Ulterior, dosarul urmeaza sa fie trimis in instanta de judecata", spun responsabilii de la PCCOCS.

Pe 5 decembrie, Serviciul Vamal si SIS a descoperit o tentativa de contrabanda cu anabolizante. Acestea erau ascunse in compartimentul marfar al unui microbuz cu placute de inmatriculare a corpului diplomatic. Ministerul de Externe a confirmat printr-un comunicat de presa ca vehiculul apartine Ambasadei RM din Federatia Rusa, ca ministerul este gata sa coopereze si a pornit o ancheta interna.

Ulterior, la functia de ambasador a fost inaintata candidatura deputatului socialist Vladimir Golovatiuc, iar comisia politica externa si integrare europeana a avizat candidatura sa agreata in calitate de Ambasador al Republicii Moldova.

Totodata, patru persoane, invinuite in acest dosar au fost retinute. PCCOCS spunea atunci ca este vorba de doua femei si doi barbati, banuiti de producerea si livrarea anabolizantelor catre diferite state europene, dar si in Rusia. Acestia risca pana la opt ani de inchisoare. In acest dosar mai este invinuit si soferul microbuzului, dar si fostul ambasador al Moldovei in Rusia, Andrei Neguta, care este sub control judiciar, adica nu poate parasi tara.