Liber la vacanta in Grecia pentru moldoveni. Din 15 mai, autoritatile elene vor deschide granitele si pentru cetatenii din Moldova, care s-au vaccinat, au un test negativ la COVID sau un certificat care sa ateste prezenta anticorpilor. Toate traduse in limba engleza, anunta organizatia nationala de turism din Grecia.

Publicat:25.04.2021, 18:47

George MAVROMATIS, SPECIALIST MARKETING ORGANIZATIA NATIONALA DE TURISM DIN GRECIA: ”Grecia isi deschide granitele din luna mai si cetatenii Moldovei fac parte din lista celor care vor putea intra, de aceea ei liber pot veni. Si fara carantina. Noi asiguram turistilor straini intrare si aflarea in tara in siguranta.”

Reprezentantul Organizatiei Nationale de Turism din Grecia spune ca pentru a evita carantina, moldovenii vor trebui sa prezinte, la fel ca si turistii din alte tari, un certifiat de vaccinare in cazul in care s-au imunizat, un test negativ la Covid sau un document care sa ateste prezenta anticorpilor dupa ce s-au tratat de Covid.

George MAVROMATIS, SPECIALIST MARKETING ORGANIZATIA NATIONALA DE TURISM DIN GRECIA: “Fiecare turist prezinta un certificat care arata ca a fost vaccinat impotriva COVID, are anticorpi sau are un test negativ. Testele aleatorii vor fi efectuate la sosire.”

Chiar daca in statul elen sunt aprobate doar cateva vaccinuri, la intrarea in Grecia turistii nu vor fi intorsi din drum daca s-au imunizat cu serul unui alt producator, spune reprezentantul Organizatiei nationale de turism.

George MAVROMATIS, SPECIALIST MARKETING ORGANIZATIA NATIONALA DE TURISM DIN GRECIA: “Noi recunoastem vaccinarea cu orice vaccin, nu are importanta ce producator. Nu negam faptul ca in alte tari pot fi utilizate alte preparate au sunt considerate de aceste state efective.”

Odata ajunsi in Grecia, calatorii vor fi nevoiti sa respecte masurile de protectie care sunt instituite in tara. Masca este un element obligatoriu in spatiile inchise si deschise, dar nu si la plaja.

George MAVROMATIS, SPECIALIST MARKETING ORGANIZATIA NATIONALA DE TURISM DIN GRECIA: “Ce tine de plaja si piscina, purtarea mastii nu este obligatorie, distanta dintre sezlonguri este reglementata strict dupa protocolul clinic.”  

Turistii vor fi nevoiti sa poarte nu doar masca, dar si manusi de unica folosinta cand vor lua masa la hotel.

George MAVROMATIS, SPECIALIST MARKETING ORGANIZATIA NATIONALA DE TURISM DIN GRECIA:“In acest an turistii pot singuri sa-si puna mancarea in farfurie. Persoana va veni la restaurant, va fi nevoita sa-si dezinfecteze mainile cu dezinfectant care va fi instalat la intrare, in cazul in care nu va avea masca sau manusi, i se ofera la fel la intrare gratuit. In momentul cand isi pune mancarea in farfurie, turistul obligatoriu trebuie sa poarte manusi de unica folosinta.”  

Deocamdata restaurantele si terasele raman inchise si exista restrictii de circulatie pe timp de noapte insa din 3 mai acestea vor fi ridicate. Miercuri Grecia a anuntat ca deschide din 15 iunie sezonul turistic. Regulile de intrare sunt comune pentru toti. Autoritatile isi mai rezerva dreptul si de a testa aleatoriu calatorii la punctele de frontiera.