Elevii si profesorii unui liceu din sectorul Botanica al capitalei au fost evacuati astazi, in urma unei alerte cu bomba. Genistii si politistii au facut verificari si au stabilit ca alerta a fost falsa. Autorul, neidentificat deocamdata, risca pana la doi ani de inchisoare sau o amenda de peste 40 de mii de lei.

Publicat:18.09.2023, 23:55

Alarma a rasunat in jurul orei 10, la liceul Teoretic Mihai Grecu. Cei peste o mie de elevi si profesori au fost evacuati.

„S-a dat sunetul, a intrat politia, iar noi am fost evacuati. Ni s-a spus ca este o alarma, apoi am inteles ca ceva nu este in regula.”

Svetlana GLOTOVA, DIRECTORUL LICEULUI  TEORETIC “MIHAI GRECU”:„La ora 9:45 am fost contactati pe numarul de fix al liceului ca institutia ar fi minata cu o bomba. A raspuns secretara si dupa vocea de la telefon am dedus ca ar fi o gluma. Oricum, am anuntat 112 si politia.”

Alarmati, unii parinti au venit la scoala.

„E pur si simplu groaznic!”

„Pe grup ne-au scris ca copiii au fost evacuati si ca sunt cu profesorii si totul este bine.”

„Ne-am speriat. Fata mea este peste hotare. Copilul s-a speriat si il astept.”

La fata locului au venit genistii si politia, care au securizat zona si au inspectat liceul.

Natalia STATI, OFITER DE PRESA, DIRECTIA DE POLITIE CHISINAU: „In urma verificarilor fortelor de ordine, careva obiecte sau substante explozibile nu au fost depistate. Alerta cu bomba s-a dovedit a fi una falsa. Ofiterii de investigatie si urmarire penala din cadrul Urmarire Penala a Inspectoratului de Politie Botanica au dispus mai multe actiuni in vederea identificarii autorului alertei cu bomba.”

Pentru apelul fals, faptasul risca pana la doi ani de inchisoare, amenda de pana la 42.500 de lei sau munca in folosul comunitatii. Saptamana trecuta, doua alerte false cu bomba au fost la un centru comercial din capitala.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.