Încă o încercare eșuată. Licitația privind darea în chirie a spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău urmează a fi suspendată, pentru a treia oară. Se întâmplă după ce Curtea Constituțională a declarat ieri neconstituționale prevederile privind extinderea termenului de dare în arendă a acestor spații.

Publicat:21.06.2024, 12:02

Roman COJUHARI, DIRECTORUL AGENȚIEI PROPRIETĂȚII PUBLICE:  „Aeroportul, prin natura sa, trebuie să fie o întreprindere nepasibilă privatizării. Ieri a fost publicat spre consultări publice un proiect de lege de modificare a legii 121 și anume de reînoire a listei întreprinderilor nepasibile privatizării. În această listă se regăsește și aeroportul. Condițiile licitației astăzi sunt de 5 ani. Dacă Aeroportul Internațional Chișinău se va regăsi în lista bunurilor nepasibile privatizării, acest termen poate fi în continuare de 5 ani. Noi vom propune sistarea licitației până la aprobarea legii 121 în redacție nouă.”

Termenul de depunere a actelor de participare la această licitație urma să se încheie săptămâna viitoare, mai exact, pe 24 iunie. Însă, până la ziua de ieri, nicio companie nu a făcut acest lucru. Până la lansarea unei noi licitații și până la stabilirea unui câștigător, spațiile comerciale din incinta aeroportului rămân a fi date în arendă unor companii afiliate fugarului Ilan Șor.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.