Judecatoarea Liuba Sova a facut dezvaluiri, in cadrul unei interventii in platoul TV8, despre procedura de vot de astazi a presedintelui Curtii Constitutionale (CC). Potrivit acesteia, au existat anumite „recomandari” pentru a vota intr-un anumit fel, iar decizia ca Vladimir Turcanu sa devina sef al Inaltei Curti „a fost luata in alta parte”, scrie zdg.md

Publicat:19.08.2019, 19:57

„Puterea de decizie a fost luata inainte. Am probe”, a declarat ea.

Nicolae Rosca a inaintat-o pe Liuba Sova, care a propus ca Serghei Turcanu sa fie ales presedinte al CC, iar el a refuzat. Ceilalti au refuzat sa candideze, iar Vladimir Turcanu „si-a autoinaintat candidatura”.

Aceasta sustine ca „eu m-am votat pe mine” si, cel mai probabil, candidatura ei a fost sustinuta si de catre Nicolae Rosca, iar Turcan ar fi fost ales de ceilalti patru judecatori.

Sova a vorbit si despre „adresari din partea persoanelor mai putin cunoscute” pentru ca sa voteze pentru Turcan, refuzand sa dea un nume. Potrivit ei, cert este ca face parte din domeniul jurisprudentei si, probabil, are tangente cu politicul.

Judecatoarea anticipeaza „persecutari” dupa aceste dezvaluiri.

„Imi dau seama ca vor fi consecinte si nu cele mai frumoase, dar adevarul este mai presus. Imi asum riscurile”, a mentionat magistrata.

CITESTE MAI DEPARTE PE: zdg.md