Localitatile din Moldova se dezvolta pe bani europeni. Astazi la Ungheni a fost dat start unui program, menit sa sprijine proiecte sociale si economice. Evenimentul a fost lansat de Ambasadorul Uniunii Europene la Chisinau.

Publicat:24.01.2020, 20:48

Dupa ce a fost lansat la Cahul, programul UE pentru Moldova a ajuns si la Ungheni. Ambasadorul Uniunii Europene la Chisinau a explicat in ce consta acesta.

Peter MICHALKO, AMBASADORUL UE LA CHISINAU: ”Noi ca Uniunea Europeana realizam acest program pentru vrem sa dam un impuls puternic dezvoltarii regionale și cu asta sa ajutam dezvoltarea regiunii și imbunatatirea vietii oamenilor care traiesc aici.”

La evenimentul de lansare a fost organizat un targ al producatorilor locali si un concurs de desen, iar evenimentul s-a incheiat cu un concert.

Localnicii spun ca proiectul este binevenit si ca localitatile din Moldova au nevoie de astfel de investitii pentru a se putea dezvolta.

”Foarte frumos, foarte interesant, e superb. Ideia e superba și îmi place foarte mult. Văd ca este multă lume și toți sunt satisfacuti.” 

Uniunea Europeana a investit aproape 23 de milioane de euro in acest proiect. Banii vor fi alocati pentru proiecte sociale si economice. Proiectul este realizat de PNUD si UNICEF Moldova