Locatarii a trei blocuri din Balti se plang ca se sufoca in propriile apartamente. Se intampla din cauza mirosului insuportabil care vine de la apele reziduale acumulate in subsolurile caselor. Oamenii dau vina pe presedintele asociatiei, in gestiunea caruia se afla blocurile, iar acesta spune ca, de fapt, vinovati lunt locatarii care ar fi iresponsabili.

Publicat:06.12.2019, 20:55

Oamenii spun ca tevile din subsol sunt foarte vechi si deseori se sparg, apa acumulandu-se in subsol. Oamenii se tem ca blocul ar putea pierde din rezistenta din cauza umezelii si ar incepe sa se surpe. 

Locuitorii se plang ca sobolanii au ajuns sa se plimbe prin apartamente, iar mirosul din scara blocului este insuportabil.

Locatarii dau vina pe administrator care nu ar intreprinde nimic pentru a remedia problema.

Contactat de noi administratorul blocurilor spune ca, de fapt, locuitorii sunt de vina pentru ca arunca in sistemul de canalizare tot felul de lucruri care blocheaza tevile. In plus ar avea o datorie de peste 50 de mii de lei. Medicii spun ca sanatatea oamenilor care isi duc traiul in aceste blocuri este pusa in pericol. 

Veaceslav CHISLARI, SEFUL CENTRULUI DE SANATATE PUBLICA, BALTI:Apa menajera este apa impurificata cu diferite microorganisme, incepand de la conditional patogenic pana la patogenic si extrem de contagioase. Aceste ape sunt periculoase pentru sanatatea populatiei."

In cele trei blocuri locuiesc peste o mie de oameni.