În perioada 4-5 aprilie, se vor efectua zboruri de instrucție cu aeronava din dotarea Armatei Naționale, anunță Ministerul Apărării, precizând că acțiunile se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024.

Publicat:04.04.2024, 11:37

Acțiunile au loc în contextul desfășurării exercițiului multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training), la care militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la acesta începând cu anul 2009.

În aceste zile, zborurile vor avea loc în perimetrul zonei Centrului de instruire al Regimentului de aviație ,,Decebal” din Mărculești precum și a Centrului de instruire al Brigăzii infanterie motorizată ,,Moldova’’ din Bălți.

„Exercițiul multinațional are loc în perioada 1-19 aprilie curent, cu participarea militarilor moldoveni, români și americani, având ca scop antrenarea în comun, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante”, informează Ministerul Apărării.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.