Un medic de familie din Balti a intrat in vizorul ofiterilor CNA si al procurorilor anticoruptie dupa ce a fost denuntat ca ar pretinde sistematic bani de la pacienti pentru eliberarea certificatelor medicale. Acesta a fost documentat, pe parcursul a cateva luni, perioada in care mai multi pacienti au platit pentru asa-zise diagnoze false pentru a putea iesi in concedii medicale platite.

Publicat:15.08.2019, 10:16

Potrivit CNA, medicul din Balti ar fi primit pentru fiecare certificat, in mod sistematic, sume intre 200 si 500 de lei, iar ofiterii CNA au deja documentate peste 10 episoade. Mai multe persoane urmeaza sa fie audiate in acest dosar pentru a stabili toate circumstantele.

Pe numele medicului a fost initiata o urmarire penala pentru corupere pasiva, aceasta fiind retinut in custodia CNA pentru 72 de ore. Daca va fi gasita vinovata, persoana risca de la 3 la 7 ani cu amenda in marime de la 4000 la 6000 unitati conventionale si cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii publice sau de a exercita o anumita activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Conducerea urmaririi penale este exercitata de catre Procuratura Anticoruptie.