Lucrarile de constructie a gazoductului interrural de presiune inalta „Straseni-Vorniceni” au fost finalizate cu succes, iar obiectul este deja pus in functiune, anunta Moldovagaz. 

Publicat:21.11.2023, 10:05

„Acest fapt va asigura pe deplin consumul de gaze naturale in satele Panasesti, Tataresti, Galesti, Bucovat, Capriana, Vorniceni si Lozova din raionul Straseni. Luand in consideratie cresterea numarului de doritori de a se racorda la reteaua de distributie a gazelor, gazoductul existent „Straseni-Vorniceni-Lozova” cu diametrul de 110 milimetri a putut acoperi doar consumul curent in aceste localitati, insa nu permitea conectarea de consumatori noi”, anunta responsabilii. 

Totodata, Moldovagaz spune ca punerea in functiune a gazoductului nou va permite racordarea a circa 3 800 de consumatori noi (gospodarii) la reteaua de distributie a gazelor naturale, asigurand 100% din consumul de gaze in aceste sate cu volumele necesare. 

„Raionul Straseni este deservit de intreprinderea de distributie a gazelor naturale „Ialoveni-Gaz”, parte a grupului de companii Moldovagaz.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.