Luptatorul K1, Aurel Ignat, amendat cu 50 mii de lei pentru huliganism, in dosarul privind omorul unui tanar intr-un club de noapte, a parasit tara. Avocatul acestuia ne-a spus ca el a plecat intr-o vizita la rude. Astazi, la aproape doua saptamani dupa ce suspectii in acest caz au fost achitati, procurorii au atacat sentinta. Acestia au cerut din nou cate 15 ani de inchisoare pentru Mihail Pirgaru si Aureliu Ignat. 

Publicat:08.07.2020, 20:14

Alexandru BARGAN, AVOCATUL LUI AUREL IGNAT: "Omul este liber, respectiv poate sa faca ce vrea, important e sa vina la toate sedintele de judecata, sa se prezinte la timp. Probabil ca a plecat la rude.”

Procurorii insista ca Mihail Pirgaru si Aureliu Ignat sa fie condamnati la 15 ani de inchisoare pe ambele capete de acuzare - huliganism si vatamarea intentionata grava a integritatii corporale, soldata cu decesul unei persoane. Contestatia lor vine cu doar doua zile inainte ca termenul in care putea fi depusa sa expire. Avocata lui Mihail Pirgaru, achitat in totalitate, sustine ca sentinta este intemeiata.

Mariana ARABADJI, AVOCATA LUI MIHAIL PIRGARU: “Eu stiu ca procuratura deja a declarat apel, dar procuratura are pozitia sa vizavi de sentinta pe care noi o consideram intemeiata.”

Iar avocatul lui Aurel Ignat sustine ca si ei vor depune apel pentru a contesta amenda de 50 mii de lei.

Alexandru BARGAN, AVOCATUL LUI AUREL IGNAT: “Este dreptul acuzarii de a contesta o sentinta in cazul in care nu este de acord. Vom reactiona si noi. Evident ca o sa depunem apel, mai este termen.”

Curtea de Apel Chisinau urmeaza sa fixeze data si ora examinarii apelului inaintat de procuror. Cazul a avut loc acum doi ani, in noaptea de 18 spre 19 mai, in timpul unei altercatii in parcarea unui centru comercial din capitala. Cei doi sportivi, impreuna cu inca un barbat, l-ar fi batut pe Sergiu Bejenaru, care a decedat peste cateva zile la spital. Cel de-al treilea suspect a fugit si, fiind dat in cautare nationala, nu a fost gasit nici pana astazi.