Mai multe treceri subterane din capitala, care au fost reparate integral anii trecuti, necesita din nou o reabilitare. Asta pentru ca tencuiala se desprinde si cade de pe pereti. Oamenii care trec zilnic pe acolo spun ca lucrarile de renovare au fost necalitative. Responsabilii de la primarie dau asigurari ca vor repara pasajele deteriorate.

Publicat:04.10.2022, 19:30

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV: “Desi a trecut putin peste un an de cand pasajul subteran din sectorul Ciocana a fost reparat integral, tencuiala de pe pod deja a cazut. Vedem aici cum atarna firele electrice si sunt urme de umezeala si mucegai.” 

Oamenii se plang ca lucrarile au fost facute de mantuiala.

“Nu-i lucru acesta.”

“Ei fac foarte repede si necalitativ, intr-o perioada foarte scurta de timp a fost reparat acest pasaj subteran.”

“Poate calitatea materialelor de constructii nu a fost atat de buna.”

Iar la fiecare ploaie, subterana din sectorul Ciocana este inundata, spun cei care trec pe acolo. 

“Cand a fost ploaia aceasta mai puternica era apa pe aici, e ceva incredibil. Cam urat si neplacut fiindca nu sunt responsabili cei care fac lucrul. Daca sunt deterioriorari si cade podul trebuie sa vina, sa raspunda si sa faca reparatie din nou.”

Iar rampa de acces de la aceasta subterana ramane o problema nerezolvata. Aceasta este atat de abrupta, incat mamele cu carucioare, cu greu se deplaseaza pe acolo.

Seful directiei Transport a primariei spune ca tencuiala cade din cauza agentului economic care comercializeaza flori deasupra subteranei. Nu am reusit deocamdata sa obtinem o reactie din partea acestuia.

Vitalie MIHALACHE, SEFUL DIRECTIEI TRANSPORT DIN CADRUL PIRMARIEI: “Au aruncat apa in zona canalizarii pluviale si in zona respectiva s-au prelins anumite cantitati de apa si la fundatia subteranei. Din aceasta cauza au avut loc prabusirile respective. Acum agentul economic din contul sau o sa le inlature si o sa restabileasca lucrarile executate anterior de un alt agent economic.”

Situatia este similara si la pasajul subteran de pe bulevardul Constantin Negruzzi din sectorul Centru. 

“Ei asa au facut de ochii lumii, au vopsit si ea cade de la umezeala si normal ca trebuie sa fac din nou.”

“Cum e lumea asa e si curatenia. Aici e din cauza umezelei, aici lucrul a fost facut de mantuiala.”

Seful directiei Transport spune ca la aceasta subterana de pe Bulevardul Constantin Negruzzi va fi efectuata o expertiza suplimentara pentru a stabili cauza care duce la degradarea structurii pasajului. Acum, 4 pasaje subterane din oras sunt supuse expertizei. Cand specialistii vor analiza si situatia de la pasajul de pe bulevardul Negruzzi, Mihalache nu ne-a putut spune. In total, in capitala sunt 20 de subterane, dintre care 11 au fost reparate, iar alte 4 se afla in proces de reabilitare. Lucrarile de reparatia pentru o buna parte din pasaje au fost finantate de agenti economici.