Mai multe unitati de tehnica militara au fost filmate pe campuri si pe drumurile din tara. Imaginile au fost postate de internauti pe retelele de socializare si au starnit, in unele cazuri, nedumerire. In scurt timp, ministerul Apararii a venit cu o explicatie. Tehnica este din dotarea armatei nationale, fiind utilizata in cadrul unui exercitiu militar.

Publicat:19.09.2023, 22:15

„Iata, poftim, in satul Gura Galbenei.”

Aceste imagini au fost filmate de localnicii din Gura Galbenei, surprinsi sa vada tehnica militara in satul lor. Din secvente se observa coloane de masini si soldati echipati.

In alte imagini, postate pe retelele sociale, se vede tehnica militara care circula in apropierea unor campuri agricole.

La scurt timp, responsabilii de la ministerul Apararii au anuntat ca tehnica este din 
dotarea armatei nationale si este utilizata in cadrul exercitiilor la care participa soldati moldoveni, romani si americani. Si in urmatoarele zile tehnica militara va putea fi observata pe soselele din tara, iar in unele localitati se vor auzi impuscaturi, spune ministerul.

Ala DIACONU, PURTATOR DE CUVANT AL MINISTERULUI APARARII: „In cadrul exercitiului, contingentele de militari moldoveni, romani si americani executa trageri de lupta din armamentul de infanterie si artilerie pe timp de noapte si zi cu implicarea unitatilor de tehnica din dotarea Armatei Nationale.”

Exercitiul multinational combinat Scutul de Foc/Rapid Trident 2023 are loc in perioada 10 – 22 septembrie la diferite Centre de instruire ale Armatei Nationale. La exercitiu participa circa 500 de militari, cu unitati de tehnica, armament de infanterie si sisteme de artilerie din dotarea Armatei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.