Alexandru Pinzari a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, dupa ce a fost repus si demis din functia de sef al IGP. Acesta spune ca pleaca din propria dorinta.

Publicat:29.01.2020, 15:39

Alexandru Pinzari: "Dragi colegi si prieteni! Va anunt ca astazi, prin Hotarare de Guvern, am fost repus in functia de sef al IGP. Dar, prin aceeasi Hotarare de Guvern, am plecat din aceasta functie, din propria dorinta.

Aceasta decizie este cea mai buna, pentru toate partile.

Sincer, a fost si este o mare placere, dar si o enorma responsabilitate sa fii in serviciului cetatenilor, mai ales cand si REUSESTI.

Aduc multumiri Domnului Alexandru Jizdan, care m-a inaintat la aceasta functie de conducere, dar si tuturor colegilor din Politia Republicii Moldova, una dintre cele mai numeroase institutii ale Ministerului Afacerilor Interne.

Multumesc familiei mele: Oxana, Artiom, Bogdan, Daria pentru rabdare, suport si grija!

Nu sunt eu in masura de a-mi da calificative, in special de lauda. Cetatenii Republicii Moldova sunt cei mai buni judecatori si doar ei ne vor contabiliza realizarile.

De-a lungul celor peste trei ani cat am activat in aceasta functie, am avut atatea conlucrari cu partenerii strategici, oameni din organizatiile neguvernamentale, administrativ teritoriale, dar si simpli cetateni, cu care am reusit, cu eforturi comune, sa facem multe lucruri frumoase si bune, zic eu.

Va multumesc tuturor pentru sustinere, incredere si respect! Sa stiti ca am acelasi sentiment de respect si apreciere pentru fiecare. Va doresc tuturor, rabdare si putere de munca, pentru ca ne dorim ca aici, acasa, sa ne simtim in siguranta, oricand si oriunde."

Acum doua zile, Judecatoria Chisinau cu sediul la Rascani a emis o hotarare prin care obliga Guvernul Republicii Moldova sa-l restabileasca in functia de sef al IGP pe Alexandru Panzari.

Totodata, instanta de judecata a dispus achitarea salariului si a drepturilor salariale pentru absenta fortata de la locul de munca din data eliberarii ilegale din functie pana la data restabilirii in functie.

De asemenea, de la Guvern urmeaza a fi incasata o suma de 5000 de lei in folosul lui Alexandru Pinzari cu titlu de asistenta juridica.

Hotararea poate fi atacata la Curtea de Apel Chisinau in termen de 30 de zile.

Alexandru Pinzari a fost demis in vara anului 2019 dupa preluarea guvernarii de catre alianta PSRM-ACUM.

Atunci, in locul lui Panzari, Andrei Nastase, care era ministru de Interne, l-a numit sef la IGP pe cumatrul sau, Gheorghe Balan.

In noiembrie, Balan si-a dat demisia din functie de sef interimar al IGP. Acum, functia este ocupata de Vadim Cojocaru.

VEZI SI: Va reveni Alexandru Pinzari in functia de sef al IGP? Reactia acestuia, dupa ce instanta a obligat Guvernul sa-l restabileasca la sefia Politiei - AUDIO

VEZI SI: Mesajul de ramas bun al lui Gheorghe Balan, dupa ce a demisionat din functia de sef-interimar al IGP

VEZI SI: Alexandru Pinzari, ii raspunde lui Andrei Nastase: "Azi am mers si am dat declaratii in baza materialelor privind presupusa uzurpare a puterii de stat, apoi am vazut in presa ca...s-ar pune la cale ceva, nu stiu ce"

VEZI SI: Imbranceli intre Andrei Nastase si Alexandru Pinzari. Ministrul de Interne din guvernul Sandu si seful IGP numit de guvernul Filip s-au incaierat dupa ce un grup de politisti de la Directia Investigatii a anuntat ca sustine executivul condus de Maia Sandu - VIDEO