Ex-vicedirectorul „Autosalubritate”, Mihail Bagas, a sustinut o conferinta de presa cu tema „Mafia gunoaielor. Lupta secreta impotriva municipiului Chisinau si a locuitorilor orasului”.

Publicat:11.02.2020, 10:05

Mihail BAGAS, EX-VICEDIRECTOR „AUTOSALUBRITATE”: „Autosalubritate nu are acces la informatiile ce tine de cati oameni locuiest in apartament, deoarece plata se face tinand cont de persoana.

Din ce am putut gasi, cifra variaza intre 75 000 de case, insa doar pe 15 000 Autosalubritate le deserveste.

Ce tine de sectorul viu, cifra statistica arata ca sunt circa 639 000 de oameni in municipiu, dintre care peste 200 000 de oameni Autosalubritatea ii deserveste.”

Acesta mai spune ca pentru intreprindere, deservirea suburbiilor era o prioritate. „Autosalubritatea deserveste suburbiile Codru, Bubuieci, Condrita si partial Truseni si Dumbrava. De cele mai multe ori acestea sunt deservite de agenti privati. Actualmente lucreaza 4 companii private.”

Mihail Bagas considera ca cea mai mare problema care exista si a aparut este strangerea gunoiului si unde este dus. Acesta spune ca pana acum singurul punct de strangere a gunoiului este din Tantareni, insa recent, o companie privita, a construit un alt punct autorizat, la Bascani.

„Companiile private deservesc si Chisinaul, nu exista lege care ar reglementa sau obliga ca cetatenii sau agentii privati sa incheie un contract cu Autosalubritate. Orice agent economic are dreptul sa foloseasca gunoistea Tantareni.

Insa s-a aflat ca gunoiul a fost dus la poligonul din localitatea Bascani. Insa conform regulamentului, Tantareni este singurul poligon autorizat.

Intamplator am aflat ca o companie privata a primit autorizatia de a construi un astfel de poligon in Bascani. Este un moment interesant aici, acest poligon permite colectarea preparatelor toxice.

Daca o masina duce gunoiul la Tantareni, i se va plati 1500 de lei, daca il duce la Bascani, i se va plati 700 de lei, fiind mai aproape de doua ori de Chisinau”, spune Mihail Bagas.

Recent, Mihail Bagas, si-a dat demisia din functia de vicedirector „Autosalubritate”. Acesta sustine ca s-au facut mai multe presiuni politice asupra lui, care il impiedica sa-si exercite obligatiunile.

VEZI SI: Mihail Bagas a demisionat din functie: „Mafia gunoiului” foloseste toate caile ca eu sa nu ajung la adevar”

VEZI SI: Consilierii PAS despre neregulile la angajarea personalului din cadrul Primariei: „Ion Ceban aduce in functii cheie oameni cu probleme mari de integritate”