Au defilat la pas cadențat pentru ultima oară în calitate de studenți. După trei ani de studii, cei 67 de absolvenți de la Academia Militară “Alexandru cel Bun” și-au primit astăzi diplomele de licență și epoleții de locotenent. Tinerii ne-au spus că au avut parte de ani grei, cu multe încercări, dar și cu momente de neuitat.

Publicat:29.06.2024, 17:07

Cei 67 de absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au îmbracat uniformele militare și s-au aliniat de dimineață în scuarul catedralei. După trei ani de studii, absolvenții și-au primit diplomele de licență, iar odată cu ele și gradul de locotenent.

După acest moment plin de emoții, tinerii absolvenți au intonat imnul de stat.

Ulterior, au defilat la pas cadențat pentru ultima dată în calitate de studenți.

În tot acest timp, cei dragi, prezenți la eveniment, îi priveau pe tinerii absolvenți cu mândrie.

Și cele mai apropiate persoane ale lui Gabriel au venit astăzi să îl susțină. Acesta spune că de astăzi este gata să-și apere patria.

Gabriel COBULAȘ, ABSOLVENTUL ACADEMIEI MILITARE „ALEXANDRU CEL BUN”:  „Sentimente foarte profunde de fericire că am petrecut toți acești trei ani în Academia Militară, sunt foarte bucuros. 
-Ce urmează? Doresc să fiu un adevărat patriot și să îmi apăr patria.”

Acum, bunica și sora absoventului, spun că sunt și mai mândre de el.

Cataliana COBULAȘ, SORĂ: „Sunt foarte mândră de el pentru că a reușit să termine acești trei ani frumoși. Au fost destul de grei, dar noi suntem mulțumiți de succesele lui.”

Din cei 67 de absolvenți ai acestei promoții, 15 sunt fete. Printre ele, și Maria-Alexandrina, care spune că are mari aspirații pentru viitor. Ea își dorește să își creeze o carieră de succes în domeniul militar.  

Maria-Alexandrina BABICI, ABSOLVENTA ACADEMIEI MILITARE “ALEXANDRU CEL BUN”:  „Mă simt foarte bine. Mă bucur că am absolvit cu brio acești trei ani. A fost și bine și greu și frumos, sunt diferite nuanțe, dar prin toate acestea noi ne formăm caracterul, personalitatea și devenim puternici și individuali.”

Absolventa știa de mică cine va deveni, spune mama acesteia.

Larisa BABICI, MAMA: „Așa și mi-a spus că vreau să intru la Academie și și-a urmat calea.  min 1.43 Sunt foarte mulțumită să asist la acest mare eveniment din viața fiicei mele, absolvirea, cu un nou vis, o nouă cale. Îi doresc, scut, apărare și dragoste de țară.”

Iar pe lângă cunoștințe și abilități, tinerii au legat în acești trei ani și prietenii pentru o viață.

„A fost un drum foarte intereant pe care l-am petrecut împreună cu prietenii și într-un final am absolvit. Pe parcursul a trei ani am reușit să acumulăm prieteni noi și suntem mândri că suntem ca o familie.”

Prezenți la eveniment, ministrul Apărării și președintele Parlamentului le-au urat succes tinerilor militari.

Anatolie NOSATÎI, MINISTRUL APĂRĂRII:  „Еste rezultatul unei munci asidue pe parcursul a trei ani. Odată ce ați îmbrăcat uniforma militară și ați depus jurământul patriei, v-ați asumat responsabilitatea de a deveni militar și a sluji țării și poporului.”

Durata studiilor la Academia Militară “Alexandru cel Bun” este de trei ani, timp în care studenții sunt asigurați cu cazare, hrană și echipament gratuit. În acest an, Academia a ajuns la cea de-a 30-a promoție.  

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.