Ministerul Apararii vine cu precizari, dupa ce in spatiul online au aparut informatii precum ca la exercitiul tactic complex desfasurat de Armata Nationala participa militari straini. Astfel, autoritatile spun ca aceasta informatie este falsa.

Ultimul update: 25.01.2023, 13:56 Publicat:25.01.2023, 13:51

„Exercitiul are loc in conformitate cu planul de instruire al Armatei Nationale pentru anul 2023 si nu au nicio legatura cu situatia de securitate din regiune;
-la antrenamente sunt implicati DOAR militari moldoveni, in termen si pe contract;
-exercitiul se desfasoara la nivel intern, FARA prezenta sau participarea militarilor/expertilor/observatorilor straini sau atasatilor militari din tarile NATO;
-astfel de exercitii reprezinta un element important in sistemul de instruire al Armatei Nationale, care contribuie la mentinerea unui nivel optim al pregatirii profesionale a militarilor si al capacitatii de lupta a subunitatilor”, se arata in comunicatul celor de la minister. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.