Ministrul Educatiei si Cercetarii, Anatolie Topala, de Ziua Internationala a Profesorului le multumeste tutoror dascalilor pentru profesionalismul si devotamentul acestora in activitatea lor, dar si mentioneaza inca o data cat de important este rolul profesorilor in formarea noilor generatii, unite pentru pace, solidaritate, libertate si pentru un viitor prosper al Republicii Moldova.

Publicat:05.10.2022, 10:50

„Astazi, 5 octombrie, sarbatorim cu totii Profesorul – semanator de cunostinte si adevar,  arhitect al sufletelor si sculptor al caracterelor copiilor nostri.  Cu acest prilej, va multumesc pentru dragostea, profesionalismul si devotamentul cu care transmiteti cunostintele Dumneavoastra, atat de importante si necesare pentru educatia si formarea armonioasa a tinerei generatii. Doar cu dumneavoastra vom putea educa o societate unita pentru pace, solidaritate, libertate si doar impreuna vom reusi sa construim un viitor prosper al Republicii Moldova”, a scris Anatolie Topala pe retelele de socializare. 

Totodata, ministrul precizeaza ca in acest an motto-ul sarbatorii stabilit de UNESCO este „Transformarea educatiei incepe cu profesorii”.

„Acesta subliniaza rolul important al cadrelor didactice in crearea peste tot in lume a unor sisteme educationale complexe si reziliente. In acelasi timp, presupune si asigurarea de conditii decente de munca pentru profesori, garantarea accesului la oportunitatile de dezvoltare profesionala, dar in mod special si recunoasterea rolului social al profesorului de promotor principal al progresului si schimbarilor pozitive in societate”, a mentionat ministrul Educatiei si Cercetarii.

La final, Anatolie Topala a indemnat cadrele didactice sa depuna si in continuare toate eforturile necesare pentru ca performanta, calitatea si creativitatea sa constituie temelia sistemului de invatamant din Republica Moldova. 

Ziua profesorului si a celor care activeaza in educatie este sarbatorita anual, pe data de 5 octombrie, in toata lumea, inclusiv in Republica Moldova. In scoli elevii preiau rolul dascalilor, iar cadrele didactice sunt in aceasta zi intampinate cu felicitari si urari de bine.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.