Cei trei minori care au omorat in bataie un om al strazii sunt din familii social vulnerabile. Unul dintre ei a fugit cu o luna in urma de la un centru de plasament si nimeni nu l-a cautat, mama acestuia fiind internata in spital.

Publicat:13.10.2021, 12:33

Marcel SABAN, PROCUROR DE CAZ: "Au lovit victima cu mai multe obiecte. Din spusele unuia din agresori acestia au folosit un cauciuc uzat.

Urmarirea penala este pornita in baza articolului privind omorul intentionat asupra unei persoane comis de doua sau mai multe persoane. In cazul in care vor fi recunoscuti vinovati, faptasii risca pedeapsa de la 15 la 20 de ani de ichisoare, fie detentie pe viata. Dar in cazul minorilor codul de procedura penala prevede putin o alta procedura."

Totodata, potrivit procurorului de caz, barbatul ar fi murit din cauza hemoragiei interne care a fost provocata in urma loviturilor. 

"Din spusele medicului legist avea si coastele rupte", a mai spus Saban.

In aceeasi zi, minorii au mai batut un om al strazii, acesta fiind si martorul bataii in urma caruia a survenit moartea victimei. Acesta urmeaza sa fie examinat de medicul legist pentru a stabili gravitatea traumelor primite.

La procesul a doi dintre invinuiti au fost prezenti si parintii. Acestia sunt originari din Chisinau, fiind din familii social vulnerabile si locuiesc in apropierea unde au savarsit fapta.

Cel de-al treilea minor este originar din Cahul. Baiatul este dintr-o familie social vulnerabila, iar de o luna a fugit de la un centru de plasament si a venit la Chisinau la prietenii lui. Nimeni nu l-a cautat, mama acestuia fiind internata in stare grava la spital, iar tatal lui a decedat.

Doi dintre invinuiti au refuzat sa dea declaratii, iar unul si-a recunoscut vina partial.

Potrivit Procuraturii, cei trei minori de 14 si 15 ani au fost retinuti pentru 24 de ore. Pe numele acestora a fost pornit dosar penal pentru omor intentionat.

Procurorul de caz a inainatat judecatorilor un demers privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, iar demersul urmeaza sa fie examinat.

Ieri, in jurul orelor 11:00 trupul neinsufletit al unui om al strazii a fost gasit fara suflare langa tomberoanele de gunoi din curtea unui bloc de pe bulevardul Stefan cel Mare.  In urma examinarii de catre medicul legist s-a constatat ca victima a fost batuta, avand mai multe leziuni in regiunea capului.