Mircea Catîrău este noul membru al Comisia Electorale Centrale. Acesta a fost numit în funcție după ce Alexandr Berlinschii și-a dat demisia. Candidatura lui Catîrău a fost aprobată de deputați, la propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Publicat:27.06.2024, 16:56

Totodată, în cadrul ședinței plenare de astăzi, Mircea Catîrău a depus jurământul în fața parlamentarilor.

Mircea Catîrău a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și are experiență de muncă în serviciul public. Acesta a activat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și la Ministerul Finanțelor, unde, până în prezent, a fost șef adjunct al Direcției coordonare politici publice.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală este constituită din nouă membri, iar opt dintre ei sunt desemnați de Parlament, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.