Mitropolia Moldovei se arata ingrijorata de criza pandemica din tara. Dupa ce mai multi preoti din Moldova s-au infectat, biserica indeamna oamenii sa se roage si sa tina post aspru. In mesaj se mentioneaza si despre respectarea regulilor impuse de autoritati, desi in multe biserici oamenii sunt impartasiti cu aceeasi lingurita, fara ca aceasta sa fie dezinfectata.

Publicat:30.06.2020, 08:27

“Suntem profund ingrijorati de situatia critica din tara noastra generata de criza pandemica si efectele negative ale ei. Tinand cont de aceste triste realitati, in calitate de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova, binecuvantam ca in zilele 2, 3 si 4 iulie sa se tina post aspru.”

Este mesajul Mitropoliei Moldovei, care indeamna oamenii ca in cele trei zile sa spuna rugaciuni si sa faca inchinaciuni. Astfel, “primind izbavire de raspandirea acestei epidemii in tara noastra”, se mai scrie in mesaj.  

Printre episcopii care au semnat dispozitia emisa de Mitropolie este si Marchel, episcop de Balti, care declara anterior ca virusul a fost creat pentru a introduce chipuri in corpurile oamenilor.

Marchel, EPISCOP DE BALTI: “Vaccinul este punctul final al globalistilor satanisti pentru care ei au si nascocit coronavirusul. Omul vaccinat binevol isi implementeaza in organism un mecanism de urmarire.”

Acum cateva saptamani, insa, s-a aflat ca episcopul Marchel, dar si mai multi preoti din Balti s-au infectat cu coronavirus, dupa ce au participat la o slujba comuna. Liturghiile in biserici sunt permise de pe data de 5 iunie, dar cu respectarea anumitor reguli, cum ar fi purtarea mastilor si pastrarea distantei fizice. Totodata, se exclude sarutatul icoanelor. Multi enoriasi insa nu se pot abtine de la acest obicei.

Iar impartasania se face cu aceeasi lingurita, fara sa fie dezinfectata. Cel putin 30 de preoti din Moldova s-au infectat pana acum de coronavirus, iar doi au murit.