Mitropolia Moldovei si cea a Basarabiei condamna decizia Consiliului pentru Eliminarea Discriminarii, care il obliga pe Andrei Nastase sa scoata crucifixul de pe holul MAI si sa ceara scuze publice. Cele doua institutii spun ca e un gest de apreciat intr-o tara majoritar ortodoxa. Si Igor Dodon ii da dreptate lui Nastase, spunand ca era nevoie sa fie sfintita cladirea dupa plecarea democratilor.

Publicat:15.01.2020, 19:06

Evenimentul de acum patru luni din holul Ministerului de Interne a starnit comentarii diferite. 

Andrei NASTASE, LIDERUL PPDA: “Acel crucifix venea sa transmita si un mesaj de unitate, dar si de mai multa morala, morala crestina in cadrul acelei institutii.”

Mitropolia Moldovei si cea a Basarabiei au afisat o pozitie comuna in legatura cu hotararea Consiliului pentru Eliminarea Discriminarii, care impune MAI-ul sa scoata crucea de pe perete. Institutiile religioase vad nedreapta aceasta decizie, pentru ca ar leza ortodoxia din tara noastra. Si Igor Dodon i-a dat dreptate lui Nastase. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Trebuia sa sfinteasca locul, mai ales dupa fostul ministru si dupa fostul primar general, trebuia sa dea sa scoata tot duhul rau de acolo.”

Mai mult de atat, seful statului i-a indemnat pe toti sa-si sfinteasca locurile, aducandu-le aminte enoriasilor ca se apropie Boboteaza, iar la Catedrala Mitropolitana se imparte apa sfintita.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “- Apropo de Boboteaza, unde va scaldati in acest an si poate invitati si presa, ca tot e ultimul an de mandat? - De obicei ma scald singur.”

In 2017, in prima iarna dupa preluarea mandatului, Igor Dodon a postat imagini in care se scalda de Boboteaza intr-un lac inghetat, impreuna cu sotia.

Atunci internautii au atras atentia la halatul alb purtat de Dodon. Pe haina, era inscriptionata stema Republicii Moldova si scris cuvantul presedinte. Scaldatul s-a transformat intr-un ritual pentru seful statului, care a repetat miscarea in 2018, dar si in 2019.