Republica Moldova a primit un radar de aparare aeriana din Franta. Acesta a ajuns aseara la Chisinau, pe cale aeriana.

Ultimul update: 21.12.2023, 08:50 Publicat:21.12.2023, 08:45

Potrivit ministeruui Apararii, radarul a fost achizitionat din bugetul national de aparare, prin intermediul companiei franceze „THALES”, care a asigurat sprijinul informational si logistic.

 „In contextul actual de securitate, siguranta cetatenilor nostri este o prioritate. Ultimele incidente de incalcare a spatiului aerian al tarii noastre au readus in vizorul autoritatilor necesitatea stringenta de consolidare a capacitatilor de aparare ale Republicii Moldova. Acest sistem, care va asigura monitorizarea intregului spatiu aerian al tarii, va completa seria de masuri intreprinse in scopul dotarii, la standarde internationale, a Armatei Nationale. In acest sens, exprim gratitudine conducerii tarii pentru atentia acordata domeniului de aparare, dar si partenerilor nostri externi, printre care Republica Franceza, pentru sustinerea oferita in realizarea acestui deziderat”, a spus ministrul Apararii, Anatolie Nosatii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.