Moldovenii care au revenit astazi de la Venetia spun ca nu au trecut niciun control la Aeroport. Oamenii sustin ca nu li s-a masurat temperatura si ca nu toti vamesii purtau masti de protectie. Reprezentantii politiei de frontiera ne-au spus ca nu au fost luate masuri speciale de control, in cazul cetatenilor care vin din Italia, pentru ca nu au primit asemenea indicatii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Publicat:23.02.2020, 19:20

Dupa ce au trecut controlul la vama, moldovenii care au venit din Venetia ne-au spus ca nu li s-a masurat temperatura si nici pliante informative nu au primit.

”Nu am trecut nici un fel de control special contra virusului, nici masti, nici nimic.” 

”Nu a fost niciun control, absolut nimic. 

-Vamesii sunt cu masti?

-Aici la intrare da, cand prezentam pasapoartele.”

Altfel sta situatia in Italia, unde pasagerii sunt supusi unui control riguros.

”Cand am aterizat in Italia, erau doi barbati mascati si controlau temperatura, erau cu doua aparate. Dar la noi nu, nu am vazut nimic.”

Responsabilii de la politia de frontiera ne-au spus ca deocamdata nu au fost luate masuri speciale de control in cazul cetatenilor care vin din Italia. 

Ana MARCHITAN, OFITERUL DE PRESA AL POLITIEI DE FRONTIERA: ”O sa vedem maine, maine cu siguranta ma intalnesc cu colegii mei si o sa discutam. In cazul in care o sa fie solicitari sau daca Organizatia Mondiala a Sanatatii vine cu sustineri sau indicatii, noi neaparat vom tine cont de ele.”