Patru persoane au fost scoase dintr-un ascensor ce a ramas blocat la etajul trei al unui bloc de locuit, dupa ce a cazut in gol, in capitala. 

Publicat:16.05.2023, 09:51

Potrivit IGSU, totul s-a intamplat ieri la ora 19:46, intr-un bloc de locuit de pe bulevardul Moscova din Chisinau. Trei echipaje de salvatori si pompieri au intervenit. Acestia au stabilit ca ascensorul a ramas blocat la etajul trei, dupa ce a cazut de la etajul patru al blocului de locuit. 

In ascensor se aflau patru persoane, doi barbati de 23 si 66 de ani si doua femei de 62 si 66 de ani. Nicio persoana nu a fost ranita. 

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV:„Ascensorul a cazut in gol de la etajul 4 si a ramas blocat la nivelul 3. Salvatorii au fortat usa pentru a evacua oamenii.”

In interiorul liftului au ramas blocati doi barbati in varsta de 23 si 66 de ani, dar si doua femei, de 62 si 66 de ani. Victimele nu au fost ranite.

„Am iesit si vad salvatorii, care ne-au spus ca liftul a cazut si s-a oprit la etajul nostru, ii evacuau, liftul s-a oprit la mijloc. Cu o ora mai devreme, noi ne-am ridicat cu el, am venit de la antrenament si totul a fost bine. Salvatorul a spus ca am avut mare noroc.”

Locatarii blocului sunt ingroziti de cele intamplate.

„Se plang locatarii ca sunt probleme cu ascensorul, foarte des nu lucra.”

Admnistratorul Intreprinderii Municipale “LiftService” afirma ca pe acest caz a fost initiata o ancheta interna pentru a stabili cauzele producerii accidentului. Acesta neaga insa ca liftul ar fi cazut in gol.

Petru BUDURIN, ADMINISTRATORUL INTREPRINDERII MUNICIPALE “LIFTSERVICE”:E o banala blocare, se mai intampla, ceea ce nu ar trebui sigur sa fie, dar in niciun caz nu a cazut in gol ascensorul, tehnic este imposibil. Este montat cu cablu de otel. /00:58 Nu stim comportamentul cetatenilor, locuitorilor care s-au blocat sau era prea mare greutatea.”

Responsabilii spun ca pana la sfarsitul zilei vor repara liftul si vor schimba usile avariate in urma misiunii de salvare. Liftul are peste 40 de ani, termenul de exploatare al acestuia fiind depasit de zeci de ani. LiftService deserveste peste 2300 de ascensoare din capitala, dintre care 95 la suta sunt vechi si uzate. Un ultimii 5 ani, in capitala nu a fost schimbat niciun ascensor din blocurile de locuit, acestea fiind reparate cu piese de schimb, la fel vechi. Pentru a schimba un ascensor aflat in gestiunea municipalitatii este nevoie de circa un milion de lei, bani pe care primaria afirma ca nu ii are.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.