Motiunea simpla depusa de socialisti si comunisti impotriva ministrului Justitiei a picat. Doar autorii motiunii au votat pentru demiterea lui Sergiu Litvinenco. In discursul sau, ministrul a declarat ca motiunea a fost initiata de un grup de hoti. Discutia s-a lasat cu critici si acuzatii.

Publicat:24.11.2022, 22:16

Sergiu LITVINENCO, MINISTRUL JUSTITIEI: “Un grup de hoti care vor sa scape de puscarie au pus o motiune simpla folosindu-se de un grup de deputati. Sigur ca motiunile sunt instrumente ale democratiei, dar voi de aici nu respectati democratia, doar va folositi de ea. Aceste grupari profita de instrumentele democratice precum cea a motiunii simple sau de cenzura pentru a distruge democratia.”

Dupa ce si-a tinut discursul, Sergiu Litvinenco a fost luat la intrebari, in special despre spargerea contului sau de Telegram si chaturile referitoare la activitatea Consiliului Superior al Procurorilor. 

Alla PILIPETCAIA, DEPUTAT BCS: "Toata tara a citit conversatiile dumneavoastra cu membrii CSP, cu angajatii ministerului, spuneti-ne, va rog, care din aceste conversatii sunt adevarate?"

Sergiu LITVINENCO, MINISTRUL JUSTITIEI: “Dar eu am o intrebare, voi toti o sa dati una si aceeasi intrebare, pe rand? Eu am raspuns la aceasta intrebare deja.”

Gaik VARTANEAN, DEPUTAT BCS: “V-ati adresat la procuratura, da sau nu? Ati dat telefonul la expertiza, da sau nu? 

Sergiu LITVINENCO, MINISTRUL JUSTITIEI: “Nu, Gaik, nu sunt aici la...Raspund asa cum vreau eu.

-Aici nu esti la FSB.”

Cu 53 de voturi impotriva, motiunea simpla a picat. Totusi, un deputat PAS a votat pentru... din greseala.

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Domnul Trubca, dumneavoastra votati inca irigarea? Ce votati acolo?”

Alexandr TRUBCA, DEPUTAT PAS: “Stimati colegi, pentru stenograma votul meu a fost impotriva.”

Motiunea simpla asupra politicilor desfasurate de ministerul Justitiei a fost inaintata saptamana trecuta de Blocul Comunistilor si Socialistilor. Se intampla dupa ce in spatiul public au aparut pretinse conversatii ale lui Sergiu Litvinenco, iar in discutii ar fi redat modul in care ar fi fost organizat concursul pentru functia de sef al Procuraturii Anticoruptie. Aceasta este a doua motiune simpla impotriva lui Sergiu Litvinenco.