Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, a declarat ca ordinea publica din centrul capitalei a putut fi restabilita chiar de ieri, fara show-uri politice si fara a bloca circulatia publica. Mai mult decat atat, prim-ministrul a mentionat ca odata ce protestatarii incalca ordinea publica, dar si pune in pericol securitatea cetenilor, Guvernul va trebui sa intervina pentru a reglementa modul de desfasurare a actiunilor fara a fi blocat traficul rutier. 

Publicat:10.10.2022, 13:18

„Ordinea publica in centrul municipiului Chisinau a fost restabilita legal, odata ce autoritatea locala a actionat conform legii si a solicitat interventia politiei. Dreptul la protest nu presupune incalcarea ordinii publice, periclitarea securitatii cetatenilor si manipulari politice. De aceea, Guvernul va interveni fie prin Comisia Situatii Exceptionale, fie prin alte instrumente legale, pentru a reglementa modul de desfasurare a actiunilor publice fara blocarea infrastructurii de transport”, a scris Natalia Gavrilita pe retelele de socializare. 

Corturile instalate de protestatrii partidului SOR de pe bulevardul Stefan cel Mare au fost inlaturate astazi de oamenii legii, iar circulatia a fost reluata. Ieri, simpatizantii partidului Sor si-au instalat corturile pe carosabil si au blocat o portiune din bulevardul Stefan cel Mare. Oamenii legii ne-au spus ca primaria, ar fi autorizat instalarea corturile intre Parlament si Presedintie. 

Intr-o postare pe facebook, primarul capitalei, Ion Ceban, s-a aratat indignat ca este invinuit precum ca ar fi autorizat blocarea bulevardului Stefan cel Mare de protestatarii SOR care au instalat corturi in mijlocul strazii. Acesta a spus ca deblocarea strazii nu tine de competenta Primariei, ci a politiei. Declaratia a fost facuta de catre primar pe retelele de socializare. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.