Nemultumiri la Piata Angro din capitala unde comerciantii se plang ca li se strica productia pentru ca nu reusesc sa o vanda. Agricultorii s-au revoltat, iar administratia pietei a cerut sa fie extins programul de lucru. Primaria a si acceptat. Iar de maine, piata va activa de la ora 5.00 dimineata pana la 19.00.

Publicat:30.06.2020, 17:17

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Din cauza programului redus, producatorii nu isi pot vinde marfa. Astfel, aceste lazi cu capsuni au ajuns in lada cu gunoi.”

Ana, PRODUCATOR DE CAPSUNI:“O pun in microbuz si o duc la gunoi, nici nu o arunc aici. Am aruncat si multe cirese. Ramane vreo 30, 40 de lazi, iar a doua zi sunt muste. E bataie de joc.”

Acest producator sustine ca din cauza regimului de lucru, piata se aglomereaza  dimineata cand vin microbuzele incarcate cu fructe si legume, iar asta poate spori riscul de infectare.

Sergiu, PRODUCATOR: “Noi pierdem multa marfa. De dimineata, aici a fost blocat de trei ore drumul, aici toata piata e plina de oameni, ce ajuta asta, asta e mai rau.”

Aglomeratie se formeaza si seara, cand lumea se imbulzeste la piata dupa munca, multi nestiind ca la cinci portile se inchid.    munca.

“Lumea este obisnuita ca piata lucreaza, dar la orele patru noi ne inchidem, si lumea cand vine portile sunt inchise. Ar fi bine sa lucram macar pana la sase. Sunt care lucreaza pana la sase, sa reuseasca sa vina la piata sa cumpere ceva. Sambata, duminica e pana la doua, lunea nu lucram.”

Juristul companiei care detine piata a cerut anterior printr-un demers la primarie ca regimul de lucru sa fie revazut din cauza ca producatorii autohtoni au pierderi mari.

Mihail BACIU, JURISTUL COMPANIEI: “Este o necesitate strigenta a producatorilor de a-si comercializa marfa pe timp de noapte, pentru ca asa se evita intermedierea, plus, acest regim de activitate le-ar permite pe parcursul zilei sa se afle, acolo unde produc si recolteaza marfa pentru a gestiona afacerile.”

Primaria capitalei a anuntat pe parcursul zilei ca de maine programul de activitate al pietei se prelungeste pana la ora 19:00.