Nicolae Ceaus a fost gasit imbracat doar in chiloti, in apropiere de Vinita. Ex-judecatorul ucrainean spune ca a fost rapit de persoane necunoscute.

Ultimul update: 30.07.2021, 16:01 Publicat:30.07.2021, 15:54

Potrivit presei din Ucraina, ex-judecatorul ucrainean, Nicolae Ceaus, ar fi fost gasit in apropierea satului Mazurivka, regiunea Vinita, in apropierea Republicii Moldova. Ceaus era imbracat doar in chiloti si i-a spus primarului satului de acolo ca a fost rapit de persoane necunoscute.  La moment, acesta se afla in mainile Serviciului de Securitate din Ucraina.

Intre timp, sotia lui Ceaus, Svetlana, a spus ca sotul ei nu a contactat-o ​​si ca nu stia unde se afla. La randul sau, avocatul familiei Ceaus a spus ca nici el nu l-a contactat. 

Nicolae Ceaus a fost rapit la inceputul lunii aprilie din curtea unui bloc din capitala. Socialistii au declarat ca Maia Sandu ar fi stiut despre rapirea judecatorului, declaratii negate de presedintie. Ulterior, un canal de Telegram a postat o poza in care Ceaus apare cu vanatai la ochi si cu o mana bandajata. In mesajul care insotea fotografia era scris ca magistratul s-ar afla intr-un oras din Europa, unde ar fi fost dus prin Romania.

Judecatorul ucrainean a fost prins in Ucraina cu mita in valoare de 150 de mii de dolari. Potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu, o persoana a fost retinuta in acest caz, existand suspiciuni ca infractiunea ar fi fost savarsita de cetateni straini care au traversat frontiera de stat cu Ucraina. Recent, politia a anuntat ca a gasit trei masini care ar fi fost folosite in rapirea judecatorului. Una dintre ele a fost ridicata in cartierul Posta Veche. Totodata, responsabilii de la PCCOCS au pornit o cauza penala.