Un bărbat de 49 de ani a fost reținut după ce ar fi răpit un copil de 10 ani la Anenii Noi. Băiatul a dispărut după ce a plecat la școală, însă nu a mai ajuns. Acesta a fost căutat ieri toată ziua de rude și polițiști, iar seara a fost găsit la 7 kilometri de casă. Pe caz a fost deschisă o cauză penală pentru răpirea unui minor.

Publicat:10.10.2024, 17:18

Francesca GÎNDEA, REPORTER PRO TV: „Băiatul de 10 ani s-a pornit ieri dimineață la școală. Urma să ajungă la această stație pentru a lua autobuzul spre școala din satul vecin unde își face studiile, însă pe drum ar fi fost răpit de un individ.” 

Potrivit primarului localității, după ce profesorii au observat că băiatul nu a ajuns la școală, au sunat-o pe mama acestuia și au alertat poliția. Toată ziua, minorul a fost căutat de voluntari, rude, vânători și poliție. Au participat la căutări și oamenii din sat.

„Toată ziua, de dimineață cum a dispărut au început căutările. De la început erau câteva mașini de poliție, mai apoi erau multe.”

Seara, micuțul a fost găsit la 7 kilometri de casă, într-un câmp.

PRIMARUL LOCALITĂȚII: „El a luat copilul și l-a dus în pădure și l-a ținut toată ziua acolo. Mergeau prin pădure și așteptau să se facă noapte pentru a merge într-un alt sat. Pe drum au fost observați. El a speriat copilul, l-a lovit de două ori peste față.”

Poliția susține că individul este din aceeași localitate, iar în momentul în care copilul a fost localizat, acesta se afla alături de el. 

PRIMARUL LOCALITĂȚII: „Nimeni nu s-a gândit vreodată că el este capabil de așa ceva. Ieri, când s-au început căutările, noi am fost acasă la el de două ori, pentru că ei sunt vecini. El este invalid din copilărie, dar el nu este bolnav psihic. El nu era agresiv, nu avea conflicte.” 

Polițiștii au pornit o cauză penală pentru răpirea unui minor. Acum băiatul este acasă împreună cu părinții și urmează să beneficieze de asistența psihologică. Totodată, urmează să fie efectuată o expertiză medico-legală, pentru a determina starea de sănătate. Minorul urmează să fie audiat în condiții speciale. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.