O pacienta cu Covid-19 care se trata de 13 zile a fost gasita strangulata intr-o baie a Spitalului Sf. Arhanghel Mihail din municipiul Chisinau. Medicii nu-si pot explica ce a determinat-o pe femeie sa procedeze asa, intrucat, spune ei, pacienta nu avea comorbiditati, iar starea sanatatii ei se imbunatatise considerabil. Ea ar fi avut, potrivit medicilor, o dereglare la nivelul sistemului nervos central, cauzata de o tromboza, care ar fi survenit din cauza infectiei, scrie  Anticoruptie.md

Publicat:18.07.2020, 08:22

Contactata de reporterii Anticoruptie.md., Veronica Tugulschi, sefa Unitatii de Primire Urgenta din cadrul spitalului Sf. Arhanghe Mihail a confirmat ca starea generala a pacientei era buna. „Din pacate sindromul depresiv este caracteristic pentru pacientii testati pozitiv la COVID-19. Unii pacienti ne spun despre starea lor psihologica, iar doamna a fost un pacient, care, probabil, a ascuns starea sa launtrica negativa. Pe parcursul zilelor de internare in stationar, ea nu a prezentat stari depresive majore, care sa ne alarmeze. Femeia avea rude, era sunata de acestea si nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucratorii medicali. Pentru noi acest caz este o lovitura. Medicul curant plangea dimineata si spunea ca s-a chinuit atata timp sa o salveze, iar cand analizele erau bune, doamna a decis sa faca procedeze la un asa pas. Timp de 15 ani de cand lucrez, nu am mai vazut asa ceva”, a spus Veronica Tugulschi.

Medicul mai spune ca a observat la unii pacienti care se trateaza de noul virus dereglari al sistemului nervos central. Veronica Tugulschi presupune ca pacienta a facut o microtromboza in regiunile care raspund de comportament si a avut un sindrom halucinogen sau o stare depresiva profunda. Acest lucru ar fi fost cauza din care femeia si-a pus capat zilelor, explica medicul. 

CITESTE MAI DEPARTE PE: Anticoruptie.md