Noi detalii in cazul tanarului omorat in bataie la Costesti. Familia acestuia sustine ca ambulanta a ajuns la fata locului peste mai mult de o ora dupa ce a fost chemata, iar operatorul nu a luat in serios primul apel. Pe de alta parte, cei de la 112 afirma ca au primit sase apeluri si ca salvarea a ajuns in 35 de minute. Serviciul de urgenta a publicat si doua inregistrari. Rudele spun ca ar mai exista un suspect si cer politiei sa investigheze cazul corect.

Publicat:09.01.2020, 20:00

Femeia care l-a crescut pe Dumitru inca de cand acesta avea noua ani a venit sa ia acasa corpul neinsufletit al acestuia abia astazi, la patru zile dupa ce baiatul s-a stins din viata la spital. 

Emilia BIVOL, FEMEIA CARE L-A CRESCUT PE DUMITRU: "Am mai venit anterior sa il iau acasa, cu o zi inainte de Craciun, dar nu stiu de ce s-a intarziat. Au zis ca nu reusesc in nici un caz, si chiar daca suntem gata de tot procesul de funeralii mai asteptam ca in zile de Craciun nu au activat."

Cei de la Centrul de Medicina Legala nu au vrut sa comenteze asta. Emilia Bivol sustine ca in noaptea in care baiatul de 20 de ani a fost batut pana si-a pierdut cunostinta, ambulanta a ajuns abia peste o ora si jumatate si ca operatorii au refuzat sa inregistreze prima solicitare. 

Emilia BIVOL, FEMEIA CARE L-A CRESCUT PE DUMITRU: "Au apelat odata la 112, le-au parut ca baietii sunt un pic bauti si ca nu prea este caz serios. Dar ca ambulanta a venit peste o ora si jumate eu nu pot sa inteleg cum se poate asa ceva. Nu am cuvinte de regret si de indignare."

Pe de alta parte reprezentantii serviciului 112 afirma ca au primit atunci sase apeluri in legatura cu acest caz, iar primul a fost efectuat la 1 si 44 de minute, dar operatorii nu au fost informati ca ar fi fost vorba de un act de violenta.

INREGISTRARE AUDIO 112

"- A cazut un baiat jos si s-a lovit, e lesinat.

- Nu l-a batut nimeni, a cazut singur?

- Da, a cazut jos singur."

Intr-o alta inregistrare publicata de 112, se aude cum aceeasi persoana insista ca ambulanta sa fie trimisa, mentionand ca a trecut mult timp. 

INREGISTRARE AUDIO 112 

"- Costeti, Ialoveni. Asteptam de mult.

- Da, vine ambulanta la dumnevoastra."

- Daca se poate, mai repede, ar fi bine si cu politia.”

Serviciul 112 mentioneaza, insa, ca ambulanta a ajuns in 34 de minute din momentul in care prima persoana a anuntat despre acest caz.

Totodata, familia baiatului, batut pana la moarte, in noaptea de Revelion, considera ca ar exista si un al treilea atacator care ar trebui sa fie cercetat.

Emilia BIVOL, FEMEIA CARE L-A CRESCUT PE DUMITRU: "Nu am putere sa privesc fiecare moment in detaliu cum il lovesc, dar, din spusele cuiva, am inteles ca nu au lovit doar doi, este si a treia persoana. Nu cunosc cine este."

Femeia si apropiatii sai sunt nemultumiti ca doar tanarul de 21 de ani, suspectat in acest caz a fost retinut, in timp ce adolescentul de 16 ani care a participat la incaierare este inca in libertate.  

Emilia BIVOL, FEMEIA CARE L-A CRESCUT PE DUMITRU: "Vrem sa protestam, pentru ca minorul care a lovit in Dumitru nu a fost arestat. S-a inceput doar o cauza penala. El e la libertate, e printre oameni. Cum ne putem permite. Ucigasul se afla printre oameni, si a fost moarte intentionata, a fost omor. L-au batut pana l-au omorat."

Familia anunta ca va protesta luni in fata Inspectoratului de Politie din Ialoveni pentru a cere oamenilor legii sa investigheze cazul corect si transparent. Cei de la IGP au refuzat astazi sa se expuna in acest caz, declarand ca maine vor raspunde la intrebari intr-o conferinta. Dumitru va fi condus pe ultimul drum sambata.