Politia de frontiera anunta in cadrul unui briefing de presa ca doi dintre cei patru piloti au fugit, iar daca transporta sau nu contrabanda nu se cunoaste.

Publicat:15.09.2021, 10:27

Daniel MARTNOS, SEF-ADJUNCT AL POLITIEI DE FRONTIERA: "Cand am vazut ca nava se alimenta cu combustibil, s-a decis se retina pentru a nu o pierde definitiv. Au fost retinute trei persoane, doua au reusit sa fuga, iar acum sunt dati in cautare nationala. In cadrul masurilor de cautare, la hotelul unde au fost cazati cei trei a fost gasit a patra persoana, care avea si ea un rol in aceasta schema. Sunt trei ucraineni si un belorus. In momentul retinerii in avion nu erau tigari, este doar o presupunere si daca erau, nuu se cunoaste daca avionul a incarcat tigarile din Ucraina sau din Moldova."

Daniel Martos spune ca la aceasta operatiune au participat si graniceri din Ucraina, in baza unui acord comun. Astfel de acorduri sunt efectuate destul de des. Iar despre survolarea spatiului aerian, au fost informati de colegii din Ucraina. 

Rosian Vasiloi mentioneaza referitor la nava gasita in 2011 pe teritoriul orasului Briceni, ca in urma investigatiilor procurorii au stabilit ca era proprietatea unei persoane fizice, insa nava nu era folosita pentru transportatrea contrabandei. 

Daniel MARTNOS, SEF-ADJUNCT AL POLITIEI DE FRONTIERA: "Aeronava nu este inregistrata legal pe teritoriul Ucrainei, iar aceasta va fi dezasamblata la Marculesti pana la sfarsitul anchetei."

Mai multe detalii despre retinuti si despre ce risca acestia, oamenii legii nu ne pot spuna pana la sfarsitul anchetei.

Ieri dimineata, la Edinet, un avion de mici dimensiuni, care survola ilegal in spatiul aerian al tarii noastre a fost confiscat de politistii de frontiera moldoveni.