Noul procuror general interimar, numit astazi, 31 iulie 2019, in functie, prin decretul presedintelui Igor Dodon, este finul de cununie al procurorei Vera Chiranda, care, la randul sau, este cumatra cu viceprim-ministrul si ministrului Afacerilor Interne, Andrei Nastase, afirma surse ale ZdG.

Publicat:01.08.2019, 09:44

Prin intermediul serviciului de presa al Procuraturii Generale, Dumitru Robu a recunoscut ca nasa sa de cununie este Vera Chiranda, procurora in cadrul Procuraturii mun. Chisinau. Aceasta a fost retinuta in octombrie 2018 in dosarul mitei pentru cinci judecatori, fiind invinuita ca ar fi intermediat transmiterea mijloacelor banesti de la persoane interesate catre magistratii vizati in dosar.

Dosarul Verei Chiranda se afla, in prezent, pe masa judecatorilor de la Judecatoria Chisinau, iar prima sedinta in dosar a avut loc in luna aprilie. Am apelat-o telefonic pe avocata Verei Chiranda pentru a discuta la subiect, insa aceasta nu a raspuns la apeluri.

Inainte de a activa la Procuratura municipiului Chisinau, Vera Chiranda a activat din 1996 si pana in 2014 la Procuratura de Transport, acolo unde timp de trei ani a activat si actualul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Nastase, iar ulterior, din anul 2008, si procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Informatia despre faptul ca Andrei Nastase ar fi cumatru cu Vera Chiranda, ne-a fost comunicata de catre surse din cadrul Procuraturii Generale. Contactat telefonic la 30 iulie, Nastase nu a negat aceasta relatie, mentionand ca trebuie sa se documenteze pentru a veni cu o reactie. Totodata insa, Andrei Nastase a declarat ca nu are vreo legatura cu numirea lui Dumitru Robu in functia de procuror general interimar.

„In primul rand, sa fie clar. Toata lumea suspecteaza pe toata lumea, dar eu nu am nicio treaba cu acest procuror Robu. Vreau sa vad in ce masura trebuie sa raspund la aceste acuzatii. Relatiile mele cu cumatrii si rudele nu au nicio treaba cu procurorii si cu asta”, ne-a spus Nastase, solicandu-ne sa revenim cu un apel.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD.