Prim-ministrul Natalia Gavrilita l-a prezentat echipei pe Secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, numit in functie, ieri, in cadrul sedintei Cabinetului de ministri. Sefa Executivului si-a exprimat increderea ca noul sef al Cancelariei de Stat poseda experienta necesara pentru a contribui la fortificarea capacitatilor institutiei si realizarea obiectivelor-cheie pentru perioada urmatoare.

Ultimul update: 24.11.2022, 17:15 Publicat:24.11.2022, 17:15

In acest context, Natalia Gavrilita s-a referit la conceptul de reorganizare a Cancelariei de Stat, dezvoltat de ex-secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, subliniind ca documentul va sta la baza eficientizarii activitatii institutiei. Potrivit prim-ministrului, printre prioritatile pentru perioada urmatoare se numara si finalizarea Strategiei de reformare a administratiei publice, imbunatatirea proceselor de implementare si executare a deciziilor, dar si consolidarea proceselor ce tin de integrarea in UE a Republicii Moldova.

„Am toata increderea ca domnul Talmazan va putea accelera lucrul pe aceste directii, iar impreuna vom obtine rezultate frumoase. Este important sa ne concentram pe eficienta Cancelariei de Stat, dar si sa evoluam in procesul de ancorare ireversibila a tarii noastre in spatiul european”, a subliniat Natalia Gavrilita.

La randul sau, Igor Talmazan a mentionat ca isi doreste o colaborare eficienta si un dialog deschis cu angajatii Cancelariei de Stat, opinand ca lucrul in echipa este esential pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse. „Imi doresc sa fortificam impreuna activitatea Cancelariei de Stat si sa devenim o institutie puternica”, a spus Secretarul general al Guvernului.

Igor Talmazan a activat, pana in prezent, in functia de director al Serviciului Vamal. Anterior, si-a desfasurat activitatea in calitate de deputat in Parlamentul Republicii Moldova, sef al Corpului de Control al prim-ministrului, viceministru al Mediului.

Ieri, Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, si-a dat demisia, iar in locul acestuia a fost numit seful de la Serviul Vamal, Igor Talmazan. Informatia a fost confirmata pentru presa de premierul Natalia Gavrilita inaintea sedintei executivului, care are loc astazi la Edinet.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.