Noul sef a Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin a depus astazi juramantul in cadrul sedintei Consiliului Superior al Procurorilor. In fata membrilor CSP, aceasta a jurat ca va respecta constitutia si a sarutat drapelul. Presa nu a fost invitata la eveniment. 

Publicat:05.08.2022, 19:43

“Eu, Veronica Dragalin, jur sa respect cu strictete constitutia, legile Republicii Moldova, drepturile si libertatile omului si sa indeplinesc constincios obligatiile ce imi revin. Semnez aici, da?

-Da. Aplicati semnatura dumeavoastra. Acest juramant va fi pastrat in dosarul dumneavoastra personal.”

Dupa ce a depus juramantul, Dragalin a sarutat drapelul de stat. 

Sergiu Litvinenco a felicitat-o pe noul sef al procuraturii anticoruptie.

Sergiu LITVINENCO, MINISTRUL JUSTITIEI: “Aveti o sarcina dificila, reformarea Procuraturii Anticoruptie intr-o institutie etalon, care sa reziste in timp si accelerarea luptei cu coruptia asa incat cetatenii sa creada ca avem o institutie care face dreptate. Sunt optimist si suntem deschisi sa avem colaborari. Mult succes in activitate.”

Veronica Dragalin si-a inceput activitatea la procuratura anticoruptie luni, cand a fost prezentata colectivului. Pe 7 iunie, Dragalin a fost desemnata castigatoare a concursului pentru ocuparea functiei de Procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie. Veronica Dragalin a plecat din Republica Moldova la varsta de 7 ani, iar in Statele Unite a ajuns pe cand avea 11 ani. In CV-ul sau, ea a indicat ca in 2008 a absolvit facultatea de biologie si chimie la Universitatea din Carolina de Nord, iar in 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia. Ulterior, ea a ajuns procuror adjunct in sectia de coruptie publica si drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei. Dragalin detine mai multe premii obtinute in SUA, cum ar fi premiul Cazul Anului din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme si Explozibili si Premiul Directorului FBI. Este nominalizata la Premiul National pentru Tanarul Avocat Federal si la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din fortele federale de justitie.