Cele 20 de camioane cu ajutoare din partea Romaniei trimise in Moldova la 30 de ani de la Podul de Flori de pe Prut, au fost intampinate... sub podul de la Telecentru. Guvernarea de la Chisinau a interzis venirea acestora in Piata Marii Adunari Nationale, motivand ca nu se poate pentru ca e pandemie. Pe drumul de la Leuseni spre capitala, o multime de oameni au intampinat convoiul cu flori si aplauze.  

Publicat:07.05.2020, 12:45

In jurul orei 10.00 dimineata, camioanele pline cu echipamente medicale pentru spitalele din Republica Moldova, au trecuta vama. Diplomatul a spus ca sprijinul Bucurestiului vine si ca un gest de solidaritate fata de Chisinau. 

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI LA CHISINAU: ”Este un gest prin care si cu acest prilej subliniem ca Romania a fost este si va fi alaturi de cetatenii Republicii Moldova.” 

Daniel Ionita a evitat sa comenteze decizia guvernului care a refuzat ca ceremonia de prezentare a camioanelor sa aiba loc in Piata Marii Adunari Nationale. 

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI LA CHISINAU: ”Vom urma intocmai programul care ne-a fost pregatit de autoritati.” 

Dincolo de vama, delegatia a fost intampinata de unionistii care au venit cu drapele in maini si au cantat piese patriotice. 

In drum spre Chisinau si alti oameni au iesit sa intampine camioanele, imbracati in haine nationale si aplaudand. Ceremonia de prezentare a delegatiei va avea loc sub podul de la Telecentru in prezenta premierului Ion Chicu.

Ajutoarele umanitare urmau sa ajunga ieri, in ziua in care se implineau 30 de ani de la primul pod peste Prut. Acum o saptamana in Republica Moldova au ajuns 42 de medici din Romania, care deja lucreaza in spitalele din diferite regiuni cot la cot cu medicii nostri.